ŞAHİN CİNAYETİNDEKİ SIR PERDESİ ARALANIYOR

CİNAYETLE İLGİLİ BULUNAN 5 KİŞİ GÖZALTINDA

ŞAHİN CİNAYETİNDEKİ SIR PERDESİ ARALANIYOR
DÜNYA 29.12.2009 23:32:07 0

İnegöl ve Bursa Büyükşehir belediyesi eski merhum başkanı hikmet şahin`in öldürülmesiyle ilgili 5 kişi daha organize suçlarla mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı-

İnegöl ve Bursa Büyükşehir belediyesi eski başkanı hikmet şahin`in, Bursa’daki işyerinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldürülmesi olayına karıştığı öne sürülen 5 kişi daha organize suçlarla mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte biri glock marka 3 tabanca ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, hikmet şahin`i öldüren zanlı Hüseyin Şimşek’in çete lideri olduğu yönündeki bilgiler üzerine, bursa cumhuriyet savcılığı soruşturmayı genişletti. Soruşturma kapsamında Hüseyin şimşeğin liderliğini yaptığı 9 kişilik çete çökertildi. Halen güvenlik nedeniyle Eskişehir cezaevi`nde tutuklu bulunan Hüseyin Şimşek ile İnegöl`de silahlı baskın suçundan tutuklu 3 kişinin yanı sıra bugün 5 kişi daha organize polisi tarafından gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte 1 glock marka tabanca ve 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Çete kurmakla suçlanan zanlıların, çok sayıda nitelikli yağma, adam öldürme, nitelikli tehdit ve ateşli silahlar kanunu`na muhalefet suçlarına karıştığı öne sürüldü.

Zanlılar hakkında ek gözetim süresi alınacağı, gözaltındakilerin sayısının artabileceği öğrenildi.