Tarih: 21.08.2017 12:03

SAHRA HAYVANLARI BURSA´DAN AYRILIYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

Suriye´deki iç savaş nedeniyle terk edilen hayvanat bahçesinden Türkiye´ye getirilen havyanlar, Ürdün´deki adeta sarayı andıran milli parka nakledildi.Milli parkın drone ile çekilen bu görüntüleri hayvanların ne kadar doğal bir ortamda yaşayacaklarını da gözler önüne seriyor.

 

Ürdün Prenses´i Alia Bint Hussein Vakfı´nın sponsorluğunda gerçekleşen nakil işlemi FOUR PAWS adlı hayvan örgütü tarafından yürütüldü. Önce Suriye´nin savaş bölgesi Halep´ten Bursa´nın Karacabey ilçesine ardından da Ürdün´e nakledilen toplam 13 hayvanın yeni yaşama alanları artık Ürdün Milli Park´ı.Ürdün´ün başkenti Umman´a bir saatlik mesafede bulunan milli park´ta hayvanlar ilk defa doğayla buluştu. Suriye´de terk edilmiş ve ölmek üzere olan 13 hayvan yeni yuvalarında, farklı cinsten ve nesli tükenme tehdidi altında olan hayvanlar ile bir arada yaşayacak. Dağ yamacında binlerce metre kare alana kurulu parkta hayvanlar için özel bölümler ve bakım odaları bulunuyor.

 Kurtarma ekibinin yaptığı açıklamada, Suriye´den kurtarılan diğer hayvanların da tedavilerinin yapılmasının ardından Al-Ma´wa milli parkına nakillerinin tamamlanacağı ifade edildi.


/kanal16haber.com/2017-8/21/120733835b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —