Tarih: 06.03.2024 11:52

Sahte diplomalara savaş açıldı: Operasyonda 30 kişi gözaltına alındı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye genelinde orta öğretim kurumlarından mezun olmalarına rağmen yurt dışında eğitim almış gibi göstererek Milli Eğitim Müdürlüklerinden denklik belgesi alan 30 şüpheli, İstanbul merkezli düzenlenen operasyonla yakalandı.

Gerçeğe aykırı beyanlarla denklik belgesi alan 30 şüpheli yakalandı

Şüphelilerin, Yüksek Öğretim Kurumlarının yabancı öğrencilere tanıdığı kontenjandan yararlanarak üniversitelerin tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlerine yerleştirildiği belirlendi.

Operasyon 13 ilde eş zamanlı gerçekleşti

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından yürütülen operasyon, İstanbul başta olmak üzere 13 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak'ta yapılan baskınlarda şüpheliler gözaltına alındı.

Sahte belgeler ele geçirildi

Operasyonda, şüphelilerin gerçeğe aykırı eğitim öğretim denklik belgeleri düzenlemek suretiyle Yüksek Öğretim Kurumlarına kayıt yaptırarak okuyan, mezun olan ve çalışan kişiler olduğu belirtildi. Ayrıca sahte belgelerin de ele geçirildiği operasyonlarda şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —