Sahte ilanlar tarih olacak: Emlak piyasasında yeni dönem

Gayrimenkul sektörünü yakından etkileyecek Elektronik İlan Denetleme Sistemi 15 Eylül’de yürürlüğe girecek.

BURSA HABER 10.09.2024 11:04:00 0
Sahte ilanlar tarih olacak: Emlak piyasasında yeni dönem

Kanal 16’ya konuşan Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, “Yeni dönemde fake hesaplar olmayacak ve dolandırıcılık en az seviyeye inecek, tüketici yanıltılmayacak” dedi.

Ticaret Bakanlığı, gayrimenkul sektörünü ilgilendiren bir uygulamayı 15 Eylül’den itibaren hayata geçiriyor. Elektronik İlan Denetleme Sistemi adı verilen yeni uygulamayla, artık mülk sahipleri, gayrimenkul uzmanlarına satış yetkisini e-devlet üzerinden verecek. Diğer yandan mülk sahipleri, konut veya iş yerlerini gayrimenkul uzmanlarının yanı sıra, ya kendi satabilecek ya da eş, çocuk ve kardeşlerden oluşan yakınlarına sattırabilecek. 

“FİYAT MANİPÜLASYONUNA SON” 

Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, gayrimenkul sektöründe yepi bir dönemi başlatacak Elektronik İlan Denetleme Sistemi ile ilgili Kanal 16’ya konuştu. İlgili yasayı desteklediklerini kaydeden Çelebi, yeni sistemle dolandırıcılığın en aza ineceğini kaydetti. Çelebi, Elektronik İlan Denetleme Sistemi’nin birden çok faydası olacağını anlatarak “Mevcut durumda, yetki belgesi e-devlet üzerinde verilmiyordu artık mülk sahipleri meslektaşlarımıza e-devlet üzerinden yetki verecek. Bu yolla fake hesaplar sona erecek. Sahte ilanlarla fiyatlar manipüle edilemeyecek, tüketici yanıltılmayacak. Tüketici tarafından görülen gayrimenkulün satılabilirliğine yönelik inanç artacak. Mülk sahipleri konut veya iş yerlerini gayrimenkul uzmanlarına sattırmayacaksa, ya kendisi satacak ya da eş, çocuk ve kardeşlerinden oluşan birinci derece yakınlarına sattırabilecek. Artık hiç kimse, yetki belgesi olmaksızın bir başkasının mülkünü satamayacak” 

 

HABER: Mustafa ÖZDAL 

 

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Uğur Mumcu, Bursa’da 33. yılında unutulmadı

İnegöl’de depo kazası: İşçi demirlerin altında kaldı

Uludağ'da hafta sonu yoğunluğu

Ereğli’de TIR ile otomobil çarpıştı: 2 can kaybı

Gençler Büyükşehir desteğiyle KPSS’ye hazırlanıyor

Bakan Şimşek: Fitch’ten Türkiye’ye pozitif sinyal

Junioshow, zorlu küresel koşullarda sektörün umutlarını tazeledi

Nilüfer’de kaçak barakalar yıkıldı

Kocaeli’de yolcu otobüsü alev aldı

Demirtaş’a modern kapalı pazar geliyor

Balıkesir Sındırgı’da deprem!

ABD’de kar ve soğuk alarmı, marketler boşaldı!

Aksaray’da et yüklü TIR devrildi: 1 ölü

“İlk Başkent Yenişehir” konferansıyla 700. Fetih Yılı başladı

Yasadışı bahis geliri 50 milyon lira olan çete çökertildi: 13 tutuklama

Bursaspor liderlik için sahaya çıkıyor

Sancaktepe’de ahşap binada yangın

IBAN mağdurlarından TCK 158 için uzlaşma çağrısı

5 günlük bebeği darp eden hemşireye yakalama kararı

Orban’dan Zelenskiy’e Davos tepkisi

Bakan Yerlikaya’dan güvenlik başlıkları masada

Balkan Barış Platformu İstanbul’da toplandı

Başkan Bozbey'den su çağrısı

Kaçış hazırlığındaki FETÖ şüphelileri yakayı ele verdi

Oktay Yılmaz: Sürdürülebilir su yönetimi Bursa'nın önceliği

MHP’nin 2 numarasından erken seçim için tarih

Davut Gürkan: "İyi ki AK Parti var, İyi ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var"

Harmancık’ta kafa kafaya çarpışma: 1’i ağır 3 yaralı

İnegöl’de forklift kazası can aldı

Yükleniyor