Saltanatın Adımları Osmangazi?de Atılacak

Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Saltanatın Adımları adlı 14?ncü yılsonu gösterisiyle görkemli bir etkinliğe imza atacak.

BURSA HABER 4.03.2020 16:18:36 0
Saltanatın Adımları Osmangazi?de Atılacak

Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, bünyesinde bulundurduğu 250 dansçısıyla görsel şölen yaşatmaya hazırlanıyor. Minikler, yıldızlar, gençler, üst grup ve master kategorilerinde sahne alan ekip, Genel Sanat Yönetmeni Vedat Planalı eşliğinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Geleneksel hale getirdikleri Saltanatın Adımları adlı gösterileriyle ulusal ve uluslararası birçok başarı elde eden grup, bu yıl da Anadolu’nun dört bir yanından harmanladıkları yöresel dansları Bursalılara yaşatmak istiyor. 28 Mart’ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşacaklarını belirten Genel Sanat Yönetmeni Vedat Planalı, “Topluluk olarak gecemizde Bursa, Zonguldak, Mardin, İzmir gibi şehirlere ait dansları sergileyeceğiz. Büyük bir heyecan içerisindeyiz” dedi.

 

“Gönülleri Dans Tutkusuyla Dolu”

 

Büyük bir aile olduklarının altını çizen Planalı, “Burada hem dansı öğretiyor, hem de arkadaşlıkların pekişmesine katkı sağlıyoruz. Provalarımız oldukça keyifli geçiyor. Sıfırdan gelen çocuğumuza ilk olarak ritim duygusunu, daha sonra ise müzik ile hareketlerin uyumunu öğretiyoruz. Oyunları öğrenen çocuklarımızla ulusal ve uluslararası birçok platformda belediyemizi temsil ediyoruz. Ayrıca küçük yaştan beri bizde yetişmiş dört arkadaşımız şimdilerde eğitmenlik yapıyor. Kendi öğrendiklerini gelecek nesillere aktarıyorlar. Gönülleri dans tutkusuyla dolu, pırıl pırıl insanlarla çalışıyorum. Tüm öğrencilerimle gurur duyuyorum. Umarım hepsini ileride çok iyi yerlerde izleyeceğiz” diye konuştu.

 

“Minik Grupla Başladım, Eğitmen Oldum”

 

Eğitmenlerden Gülay Oruç ise 2007 yılından beri ekipte yer aldığını ifade ederek, “Minik grup ile başladığım halk dansları serüvenimde şimdi eğitmenlik yapıyorum. Burada aldığımız eğitimlerle okullarda da görev yapıyoruz. Küçük yaşta hobi olarak girdiğim topluluk, beni meslek sahibi yaptı. Bu ekipte olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bizlere böyle bir fırsat sunduğu için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum” dedi.

İnegölspor otobüsüne kavuştu

Mali Disiplin hamlesi: Bursa'da borçlar sıfırlandı!

Bursalı sporcu Türkiye ikincisi!

AK Parti'den 19 maddeli yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe büyük zam!

Nilüfer’de Medeni Kanun’un 100. yılı konuşuldu

İran’da geçici Liderlik Konseyi göreve başladı

Bursa’da 24 yıl hapis cezalı şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz’dan Soydaşlara ziyaret

Hamaney'in suikastine giden ve aylar süren istihbarat takibinin ayrıntıları

Bursa’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 26 yabancı uyruklu yakalandı

Kestel'de miniklerin Ramazan sevinci

İran: Nükleer tesisimize saldırı oldu

İran Kızılayı, ABD ve İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı

Kuveyt: ABD'ye ait birkaç savaş uçağı düştü

Hasan Âli Yücel Osmangazi’de anıldı

Bursa’da bahis operasyonu

Cevdet Yılmaz: Ekonomimiz şoklara karşı dayanıklı

Türkiye ekonomisi 2025’te %3,6 büyüdü

Ramazan bereketi Yıldırım'da paylaşıldı

İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad hayatını kaybetti

Bursa’da aranan 2 şahıs yakalandı

Hamaney'in yerine gelecek isim belli oldu

Başkan Bozbey Mustafakemalpaşa’da iftarda vatandaşla buluştu

Toprak Razgatlıoğlu MotoGP tarihine geçti

Trump’tan İran açıklaması: Saldırılar beklenenden sınırlı

Gram altın 8 bin TL’yi aştı, ons zirveye koştu

Erdoğan ile Trump arasında telefon diplomasisi

İran lideri Hamaney saldırıda hayatını kaybetti

Timsah 3 puanı 6 golle aldı!

Türkiye’den İran gerilimine arabuluculuk mesajı

Yükleniyor