Tarih: 17.05.2023 15:03

Samsung, yapay zeka dünyasına giriyor! Herkes kullanamayacak

Facebook Twitter Linked-in

Teknoloji dünyasında önemli bir artış gösteren yapay zeka, şirketler arasında da rekabeti artırıyor. Son olarak Google’ın Bard’ı kullanıma açmasının ardından bugün umulmadık bir haber geldi. Bu habere göre ChatGPT yüzünden yapay zeka kullanımını yasaklayan Samsung, kendi aracını geliştiriyor.

Samsung, yapay zeka botu için Naver ile ortaklık kurdu

Son zamanlarda artan yapay zeka teknolojisi özellikle büyük şirketleri de etkilemeyi başardı. Bununla birlikte teknoloji dünyasını önemli isimleri birer birer yapay zeka gelişmeleri için adım atmaya başladı. Bu şirketlerin arasında katılan son isim ise Samsung oldu.

Samsung, daha öncesinde ChatGPT yüzünden şirket içindeki bilgilerin ifşa olması sonucunda yapay zeka kullanımını yasakladı. Ancak bugün çıkan haberlere göre şirket, kendi yapay zeka aracını geliştirmek için hazırlıklar yapıyor.


Gelen bilgilere göre Samsung, ChatGPT rakibi için kendi ülkesinin arama motoru olan Naver ile ortaklık kurdu. Söz konusu yapay zeka botu ile ilgili çok fazla bir bilgi yer almıyor. Ancak bazı bilgilere göre bu yapay zekanın ChatGPT gibi herkesin kullanımına açık olmayacak.

Yapay zeka ilk olarak şirketin sadece “Cihaz Çözümleri Bölümü” çalışanları tarafından kullanılacak. Burada ise şirket için bir deneme süreci olacak. Sonrasında ise Samsung telefonları ve ev eşyalarını içeren Device eXperience bölümlerinde yer alacak.

Söz konusu yapay zeka, Samsung’un oldukça işine yarayacak gibi duruyor. Bununla ilgili olarak şirket, yarı iletkenlerine ilişkin hassas verileri Naver ile paylaşacak. Bu veriler ise işlenerek yapay zekanın Samsung’a göre çalışmasına yardımcı olacak. Ayrıca çalışanlar da kodlarını üçüncü taraf hizmete gerek duymadan yapay zeka ile geliştirecek.

Peki, siz Samsung yapay zeka adımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —