Sanaldan gerçek pistlere uzanan kariyer

Cem Bölükbaşı: "Bu hikayenin Formula 1’e kadar gitmesi için uğraşıyoruz"

SPOR 13.01.2022 13:24:00 0
Sanaldan gerçek pistlere uzanan kariyer

Milli motor sporcusu Cem Bölükbaşı, 2022 sezonunda Charouz Racing System takımıyla Formula 2 Dünya Şampiyonası’nda yarışacak. Simülasyondan gerçek yarışlara adım atan genç sporcu, Türk halkının çok fazla destek olduğunu söyleyerek, "Bu hikayenin Formula 1’e kadar gitmesi için uğraşıyoruz" dedi.    
  F1 Esports'tan Formula 2'ye yükselen tarihteki ilk pilot olan Cem Bölükbaşı, Formula 2'de 14 hafta sürecek sezonda 28 yarışa katılacak. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, 2022 yılı takviminde Formula 2 süreci hakkında bilgiler veren genç sporcu, "Uzun bir sezon bizi bekliyor. Formula 1 tarihinde 14 hafta sonu, 14 farklı ülke, 28 yarış, o yüzden marttan itibaren hatta ocak ayından itibaren kendimizi geliştireceğimiz, tecrübeleneceğimiz uzun bir süreç bekliyor. İnşallah güzel bir sezon olacak" dedi. 
 


  Sanaldan gerçeğe uzanan kariyer 
  Formula 2 yarışları öncesi rakiplerine oranla avantaj ve dezavantajları hakkında değerlendirmede bulunan Bölükbaşı şöyle konuştu: 
  "Simülatörden geliyor olmam en büyük avantajım olacak. Diğer yarışçıların aksine farklı bir kişilik ile geliyorum. E-spor kısmından, sanaldan gerçeğe hikayesi ile geliyorum. Dezavantaj olarak, diğerlerine göre daha az tecrübede olduğum olabilir ancak şu anda onu dezavantaj olarak görmüyorum." 
 
  "Simülasyon sayesinde farkı kapattım" 
  Simülatörden binlerce yarış yaptığını ve bu sayede gelişimine çok katkısı olduğunu belirten Cem Bölükbaşı, "Rakiplerime göre az tecrübem olduğu için onlarla bir şekilde aynı seviyeye geldiysem bu farkı kapayabiliyorsam simülasyon sayesinde oldu. Benim en büyük antrenmanım sanal dünyada oldu. Gerçekteki farkı sanaldan kapatmaya çalıştım" ifadelerini kullandı. 
 
  "Türk halkının desteği artarak devam ediyor" 
  Spor kariyerinde Türk halkından çok destek gördüğünü de söyleyen genç sporcu, kariyer planlaması hakkında da bilgiler vererek şunları söyledi: 
  "Bugünden sonra destekleri göreceğiz gibime geliyor. Şu ana kadar inanılmaz destek oldular. Bütün şampiyonalarda izlenmeler 10-20 katına çıktı. O desteğin de her geçen gün artarak devam edeceğine inanıyorum. Formula 2 ile başladık bu sene en büyük adım atıldı. Bu hikayenin Formula 1’e kadar gitmesi için uğraşıyoruz." 
 


                                         

Erkan Aydın’dan Cuma ziyareti

Vatandaşı soyan restoranlar boykot edilsin

‘Terörsüz Türkiye’ raporuna ağır eleştiri

Bursa'da alevler yaşlı çiftin evini küle çevirdi

Bursa’da iki ilçede su kesintisi uyarısı

Ramazan’ın ilk cumasında Ulu Cami doldu taştı

Galatasaray'da seçim öncesi Başkan Özbek'ten net mesaj

Erdoğan’dan gençlere: “Gözlerinizin ışıltısı umut veriyor”

AK Parti Bursa’dan çarşı-pazar ziyareti

Bursa’da 17 Bin 225 konut için kura heyecanı

Mahsur kalan çocuğa kurye müdahalesi

Nilüfer Ramazan Sokağı kapılarını açtı

Terörsüz Türkiye sürecinde af tartışmasına net yanıt

Osmangazi’de Ramazan sofraları kuruldu

Bursa’da Ramazan sofraları binleri buluşturdu

Bursa’da polis ekiplerinden ilkokulda güvenlik dersi

Futbolda bahis soruşturmasında yeni operasyon

Osmangazi’de trafikte yumruklu kavga

Karacabey’de sel alarmı: Yol kapandı

BTSO Başkanı İbrahim Burkay’dan gençlere dönüşüm mesajı

Kararnamelerde 2 Bursa ayrıntısı

Cumhurbaşkanlığı kararıyla iki bakanlıkta görev değişimi

Yıldırım’a 1,5 milyarlık dev kültür merkezi müjdesi

Özel’den gençlere destek mesajı

Enerjide çeşitlilik ve kapsayıcılık vurgusu

Nilüfer’de hizmette vicdan vurgusu

Kuzey Marmara Otoyolu’nda tanker kazası

İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltında

Millet Mahallesi’ne kütüphane projesi

Bursa’da 38 milyonluk çek davasında kritik gelişme

Yükleniyor