Sanki Survivor..İtfaiye eri olabilmek için ter döktüler

Sanki Survivor..İtfaiye eri olabilmek için ter döktüler

GÜNDEM 14.04.2025 09:53:02 0
Sanki Survivor..İtfaiye eri olabilmek için ter döktüler
Bursa’da itfaiye eri alımı için açılan sınava giren adaylar uzman itfaiyeciler tarafından özel olarak hazırlanan parkurda fiziki dayanıklılık testine tabi tutuldu. Ağırlık taşıma, merdiven çıkma, slalom koşu, şınav, mekik ve araç kullanmadaki hünerlerini gösteren adaylar ilk 100’e girebilmek için ter döktü. Sınava 500’e yakın aday katıldı.
Bursa’da Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 100 kişilik itfaiye eri alımı için açılan sınava giren 478 aday, uzman itfaiyeciler tarafından Vakıf Bera Spor Tesisleri’nde özenle hazırlanan spor parkurunda fiziki dayanıklılık testine girdi. Ağırlık taşıma, merdiven çıkma, slalom koşu, şınav, mekik ve araç kullanım yetenekleri olmak üzere birçok aşamadan geçen adaylar ilk 100’e girebilmek için mücadele etti. Puan sıralamasına göre başarı gösteren adaylar, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde göreve başlayacak.
Üç aşamadan oluşan sınavın her aşamasının kayıt altına alındığını söyleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Altunsoy, "Türkiye genelinde itfaiyecilik ve acil yardım bölümlerinde eğitim görmüş olan gençlerin 7-10 gün süreyle sınavları gerçekleştirilecek. Bu sınavlar ilk önce araçla, daha sonra parkur ve ardından mülakattan oluşuyor. Adaylar, üçlü sınavda gösterecekleri performans ile alacakları puana göre değerlendirmeye tutulacak. Türkiye genelinde birçok ilden katılan 478 kişi var. Bunlar arasından kazanan 100 kişiyi itfaiyecilik mesleğinde onlara bir yol açacağız. Başarılı adaylar Bursa ve ilçelerinde görev yapan itfaiye birimlerimize katılacak. Belli bir süre İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde bir eğitime tabi tutulacak. Bu eğitimden sonra itfaiyenin kendi bünyesinde kurulmuş olan Yangın Önlem Şube Müdürlüğü, Eğitim Şube Müdürlüğü ve AKOM Şube Müdürlüğü gibi yerlerde kendi ilgi alanlarında ve mesleki durumlarındaki becerilerine göre dağıtımla çalışacak. Üç aşamadan oluşan sınav süreci herhangi bir itiraza ve incelemeye açık olması açısından yetkililer tarafından kayıt altına alınıyor" şeklinde konuştu.

Kalp krizi geçiren yolcu otobüsle hastaneye taşındı

Cezaevi aracı devrildi: 2'si ağır 10 yaralı

Ünlü isimlerin test sonuçları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'i karşıladı

Alkollü sürücünün çarptığı 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Bursa’da seyir halindeki otomobil yandı

Bursa’da ulaşım için büyük plan

Sosyal medya tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü

Bursa'da aranan firarilere operasyon

Nilüfer’de uyuşturucuya jandarma darbesi

Bakan Bolat: 2030 hedefi 500 milyar dolar ihracat

Bakan Memişoğlu: Bağımlılıkla mücadelede toleransımız sıfır

Yıldırım’da enerjisini kendi üreten dönüşüm

Cevdet Yılmaz: Alım gücü artacak

HÜRKUŞ deneyimi GUHEM’de paylaşıldı

MSB: SDG ateşkesi ihlal etmeyi sürdürüyor

Fuarda İnegöl imzası: 170 firma aynı çatı altında

Osmangazi'de fahiş fiyatlara geçit yok

Başkan Özdemir mahalle mahalle sahaya indi

Bursa Büyükşehir ve 17 İlçe Belediyesi ortak denetimde

Nilüfer OSB’de korkutan kimyasal fabrika yangını

İnegöl'de virajlı yolda devrilen TIR can aldı

TİMBİR’den İletişim Başkanlığı ve BİK’e teşekkür

Aranan şahıs Karacabey’de yakalandı

Bursaspor yeni hocası ile kritik 3 puanı aldı!

Bursa’nın sessiz hafızası Özgen’den Fan Kulübe

Arabistan'da Bursa rüzgarı: 7 başkan tek yürek tanıtım yaptı

Eşinin ölüm haberiyle yıkıldı: “Ne olur kalk aşkım”

BTSO Meclis üyelerinden Başkan Burkay’a tam destek

BTSO’da yılın ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Yükleniyor