Sanki Survivor..İtfaiye eri olabilmek için ter döktüler

Sanki Survivor..İtfaiye eri olabilmek için ter döktüler

GÜNDEM 14.04.2025 09:53:02 0
Sanki Survivor..İtfaiye eri olabilmek için ter döktüler
Bursa’da itfaiye eri alımı için açılan sınava giren adaylar uzman itfaiyeciler tarafından özel olarak hazırlanan parkurda fiziki dayanıklılık testine tabi tutuldu. Ağırlık taşıma, merdiven çıkma, slalom koşu, şınav, mekik ve araç kullanmadaki hünerlerini gösteren adaylar ilk 100’e girebilmek için ter döktü. Sınava 500’e yakın aday katıldı.
Bursa’da Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 100 kişilik itfaiye eri alımı için açılan sınava giren 478 aday, uzman itfaiyeciler tarafından Vakıf Bera Spor Tesisleri’nde özenle hazırlanan spor parkurunda fiziki dayanıklılık testine girdi. Ağırlık taşıma, merdiven çıkma, slalom koşu, şınav, mekik ve araç kullanım yetenekleri olmak üzere birçok aşamadan geçen adaylar ilk 100’e girebilmek için mücadele etti. Puan sıralamasına göre başarı gösteren adaylar, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde göreve başlayacak.
Üç aşamadan oluşan sınavın her aşamasının kayıt altına alındığını söyleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Altunsoy, "Türkiye genelinde itfaiyecilik ve acil yardım bölümlerinde eğitim görmüş olan gençlerin 7-10 gün süreyle sınavları gerçekleştirilecek. Bu sınavlar ilk önce araçla, daha sonra parkur ve ardından mülakattan oluşuyor. Adaylar, üçlü sınavda gösterecekleri performans ile alacakları puana göre değerlendirmeye tutulacak. Türkiye genelinde birçok ilden katılan 478 kişi var. Bunlar arasından kazanan 100 kişiyi itfaiyecilik mesleğinde onlara bir yol açacağız. Başarılı adaylar Bursa ve ilçelerinde görev yapan itfaiye birimlerimize katılacak. Belli bir süre İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde bir eğitime tabi tutulacak. Bu eğitimden sonra itfaiyenin kendi bünyesinde kurulmuş olan Yangın Önlem Şube Müdürlüğü, Eğitim Şube Müdürlüğü ve AKOM Şube Müdürlüğü gibi yerlerde kendi ilgi alanlarında ve mesleki durumlarındaki becerilerine göre dağıtımla çalışacak. Üç aşamadan oluşan sınav süreci herhangi bir itiraza ve incelemeye açık olması açısından yetkililer tarafından kayıt altına alınıyor" şeklinde konuştu.

İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad hayatını kaybetti

Bursa’da aranan 2 şahıs yakalandı

Hamaney'in yerine gelecek isim belli oldu

Başkan Bozbey Mustafakemalpaşa’da iftarda vatandaşla buluştu

Toprak Razgatlıoğlu MotoGP tarihine geçti

Trump’tan İran açıklaması: Saldırılar beklenenden sınırlı

Gram altın 8 bin TL’yi aştı, ons zirveye koştu

Erdoğan ile Trump arasında telefon diplomasisi

İran lideri Hamaney saldırıda hayatını kaybetti

Timsah 3 puanı 6 golle aldı!

Türkiye’den İran gerilimine arabuluculuk mesajı

Bursa'da yol verme tartışmasına 180 bin lira ceza

İran’da ilkokula saldırı: 51 öğrenci hayatını kaybetti

Bursa'da yangın yaşlı çifti hayattan kopardı!

Bakan Fidan'dan telefon diplomasisi

Bursa’da göz dolduran anlar

Bursa’da taciz iddiası ortalığı karıştırdı!

Pezeşkiyan’a suikast girişimi iddiası

Büyükşehir’den çocuklara ücretsiz müzik eğitimi

Bursaspor 3 puan için sahada!

Osmangazi’de aileler arası tartışma kavgaya dönüştü

Nilüfer’de Ramazan’da gıda denetimleri sıklaştı

Trump'tan İran'a sert açıklama: Her yeri bombalayacağız!

TFF'den Bursaspor'a ödül!

Soğanlı’da Ramazan bereketi aynı sofrada paylaşıldı

Mustafa Er: “Maç zor geçecek, skor gelmediği her dakikada sakin kalmalıyız”

İnegöl'de yeni düzenlemenin ilk cezası: 303 bin TL

Ramazan bereketi Karacabey’de yaşandı

Bursaspor’a PFDK’dan ceza!

İsrail, İran'a karşı savaş başlattı!

Yükleniyor