SBS`DE BAŞARI ORANLARI AÇIKLANDI

ÖZEL ALTIN NESİL İNEGÖL`DE YİNE BİRİNCİ OLDU

SBS`DE BAŞARI ORANLARI AÇIKLANDI
12.08.2009 23:39:31 0

İl Milli Eğitim Müdürlüğü SBS sınavlarında okulların karnesini çıkardı. SBS–8 sınavı okul ortalamalarını geçtiğimiz ay açıklayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü dünde sitesinde SBS–6 ve SBS–7 okul ortalamalarını açıkladı. Üç sınavda da İnegöl birincisi Altın Nesil İlköğretim Okulu olurken, ikinci Safvet Koleji, üçüncü ise Vehbi Koç İlköğretim Okulu oldu. Vehbi Koç İlköğretim SBS-6, SBS-7 ve SBS-8’de devlet okulları sıralamasında ise yine zirvede yer aldı.

 

SBS–6 sınavlarında okul ortalamalarında Bursa birinciliğini Özel Emine Örnek İlköğretim Okulu elde ederken, ilk 18 sırada yer alan tüm okulların özel olması dikkat çekti. İnegöl’de Özel Altın Nesil İlköğretim Okulu 391 puanla İnegöl 1.si olurken, Özel Safvet Koleji ise 379 puanla İnegöl 2.oldu. Devlet okullarında birinci olan Vehbi Koç İlköğretim Okulu 336 ortalama puan ile İnegöl 3.sü olurken, 332 ortalama puanlı Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu 4.sırada yer aldı. 327 ortalama puana sahip İshakpaşa İlköğretim Okulu 5. 316 ortalama puana sahip Yenice Perihan Coşkun İlköğretim Okulu ise 6. oldu.

 

SBS-7’de de Bursa birinciliğini elde eden Özel Emine Örnek İlköğretim Okulu’nun öğrencileri, bu sınavda 437 ortalama puan elde etti. SBS–7’de Özel Altın Nesil İlköğretim Okulu 402 ortalama puan ile yine İnegöl’de birinci oldu. Safvet Koleji 385 ortalama puan ile 2. olurken, 331 puanlı Vehbi Koç İlköğretim Okulu 3.sırada yer aldı. Çitli Köyü İlköğretim Okulu İnegöl’de devlet okulları sıralamasında ikinci, genelde 4. olarak büyük bir sürprize imza attı. Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu 5, İshakpaşa İlköğretim Okulu ise 6.sırada yer alan okullar oldu. Geçtiğimiz ay açıklanan SBS–8 ortalamasına göre yine ilk üç değişmemiş ve İnegöl 1.si Altın Nesil İlköğretim Okulu, 2.si Safvet Koleji üçüncüsü ise Vehbi Koç İlköğretim Okulu olmuştu.