Tarih: 28.11.2008 23:57

SEÇMEN LİSTELERİ ASKIYA ÇIKARILDI

Facebook Twitter Linked-in

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler genel seçimleri için seçmen listeleri, dünden itibaren muhtarlıklarda askıya çıktı. Listeler 5 Aralık 2008 tarihi mesai saati bitimine kadar askıda kalacak.

 

Vatandaşların, adres kayıt sistemine göre düzenlenen listeleri muhtarlıklarda kontrol etmeleri gerekiyor. Kayıtlarında yanlışlık veya eksiklik bulunan veya askı süresi içerisinde adres değiştiren kişiler, bizzat veya ilgili nüfus müdürlüğünden alacakları resmi nitelikteki belge ile askı yeri görevlisine veya ilçe seçim kurulu başkanlığına müracaat edecek.

 

Muhtarlık bölge askı listelerine bazı kişiler ise yazılmayacak. Kısıtlı veya kamu hizmetlerinden yasaklı olanlar, MERNİS kayıtlarında Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olup da, seçmen niteliğine sahip olmakla birlikte MERNİS Adres Kayıt Sisteminde (AKS) bulunmayanlar, silâhaltında bulunan erler, onbaşılar, kıta çavuşları ve askeri öğrenciler, izinli olsalar bile listelere yazılamayacak.

 

Peki İnegöl’de kaç seçmen oy kullanacak?

 

İnegöl merkezde 88.690, Yenice Beldesinde 7741, Tahtaköprü Beldesinde 1382, Cerrah beldesinde 2130, Alanyurtta 16.316, Kurşunlu beldesinde ise 2844 seçmen 29 martta yapılacak yerel seçimlerde oy kullanacak. İnegöl’deki toplam seçmen sayısı ise 143.025.

 

HİLELİ NÂKİLE İTİRAZ EDİLEBİLECEK

 

Muhtarlık bölgesi askı listelerine siyasi partilerin ilçe seçim kurulu başkanlıklarına isimlerini bildirdikleri parti yetkilileri, o ilçede oturan tüm seçmenlerle, seçmen kütüğüne yazılmaması gerekenlerden yazılmış olduğu anlaşılanlar itirazda bulunabilecek. Ayrıca; herhangi bir nedenle bir seçim çevresinden diğerine mükerrerlik teşkil etmese bile toplu ? hileli biçimde nakillerle ilgili olarak itirazda bulunulabilecek.

 

Hileli nakil yapanlar hakkında ise ağır cezalar gelecek. Hileli nakile aracı olan tüm kişi, kurum ve kuruluşlar, 6 ay ile 4 yıl arasında hapis cezasına çarptırılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —