Şehir hastanesi bağlantı yoluna 200 Himalaya sediri dikildi

Şehir hastanesi bağlantı yoluna 200 Himalaya sediri dikildi

GÜNDEM 23.03.2025 00:53:51 0
Şehir hastanesi bağlantı yoluna 200 Himalaya sediri dikildi
Kocaeli Şehir Hastanesi bağlantı yoluna iklim şartlarına dayanıklılığı ve uzun ömürlü olmasıyla bilinen 200 Himalaya sediri dikildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan "Şehir Hastanesi Bağlantı Yolu Şev Ağaçlandırma Projesi", bölgeyi yeşil kuşağa dönüştürüyor. Kocaeli’nin yeşil alanlarının artırılmasına yönelik gerçekleştirilen proje ile çevre dostu yaklaşım benimsenerek, bölgenin estetik görünümünün iyileştirilmesi ve ekolojik dengenin korunması hedefleniyor. Proje kapsamında ilk etapta toprakla zemin hazırlığı yapıldı. Bu toprak sevkiyatı bölgenin yeşillendirilmesi için uygun zemin oluşturmak amacıyla büyük titizlikle gerçekleştirildi. Bu adım, ağaçların ve bitkilerin sağlıklı şekilde büyümesi için gerekli şartları sağlaması açısından önem katkı sağlıyor.

200 Himalaya sediri dikildi
Bölgenin estetik ve fonksiyonel açıdan büyük önem taşıyan ağaçlandırma çalışmaları doğrultusunda 200 Himalaya Sediri (Cedrus Deodara) dikimi tamamlandı. İklim şartlarına dayanıklılığı ve uzun ömürlü olmasıyla bilinen bu ağaç türü çevreye görsel güzellik katacak. Ayrıca proje dahilinde 50 yapraklı ağaç dikilecek. Böylece bölgenin yeşil örtüsü güçlendirilecek ve gelecekte daha yoğun bir gölgeleme sağlanacak. Projede, yeşil alanların oluşturulmasında kullanılan yenilikçi bir teknik kullanılacak. Yamaçlarda kullanılan Hydroseeding yöntemi ile çim tohumu, gübre, su ve besin maddelerinin özel karışımı püskürtme yöntemiyle çimlenme tekniği uygulanacak. Bu yöntem hızlı şekilde yeşil alan oluşumunu sağlarken, aynı zamanda toprak kaymalarını engellemeye de yardımcı olacak. Böylece bağlantı yolundaki doğal alan hızla yeşillenecek ve estetik görünüme kavuşacak.
Kocaeli Şehir Hastanesi Bağlantı Yolu’ndaki bu ağaçlandırma projesi sadece estetik değil, çevresel faydalar açısından da önem taşıyor. Bu kapsamda proje, bölgedeki hava kalitesinin iyileştirilmesine, doğal yaşam alanlarının korunmasına ve toprağın erozyona karşı direnç kazanmasına yardımcı olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yürütülen bu proje ile bölge halkının yaşam kalitesini artırmayı ve çevreye duyarlı şehir anlayışını pekiştirmeyi amaçlıyor. Projenin tamamlanmasının ardından bölgenin hem görsel hem de ekolojik dengesine önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

Yolsuzluk operasyonlarının ardına gizlenmiş ittifaklar, CHP’ye üye katılımları ve Özgür Özel’in liderliği

Yeni nesil araç teknolojileri için BTSO’dan ‘mükemmel’ adım

İstanbul Valisi Gül: Kamu düzenini bozan hiçbir girişime müsamaha gösterilmeyecektir

Bayram tatilinde günlük 8 bin 500 sefer düzenlenecek

Şerit ihlali yapıp, yol vermeyen sürücünün aracına zarar verdi

Şişli Belediyesi Başkan Yardımcıları istifa etti

Özgür Özel Saraçhane'den seslendi: Merkez medyayı eleştirdi

Kabine bugün Beştepe'de toplanacak

Aydın'da yolcu otobüsü şarampole düştü: 1 ölü, 27 yaralı

Borsa İstanbul güne yükselişle başladı

Bayram ikramiyeleri bugün hesaplara yatırılmaya başlıyor

Bursa'da isyan ettiren elektrik kesintileri sürüyor

Davut Gürkan: Yüz milyarlarca liralık yolsuzluk iddiaları siyasallaştırılıyor

UEFA Uluslar Ligi’nde yarı finalistler belli oldu

A Milli Takım’ın 2026 Dünya Kupası elemelerindeki son rakibi İspanya oldu

Saraçhane’den Taksim’e yürümek isteyen grup polise su şişesi fırlattı

RTÜK’ten Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri’nde yaşayan vatandaşlar için iftar

Futbol sahası savaş alanına döndü: Tekmeler havada uçuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan A Milli Futbol Takımı’na tebrik telefonu

Zeytinburnu’nda kılıf imalathanesinde yangın

Bağış kumbarasını çalan şahıs kameraya yakalandı

Şerit ihlali yapıp, yol vermeyen sürücünün aracına zarar verdi

Arkadaşlarının haber alamadığı adam evinde ölü bulundu

Çanakkale’de iki araç çarpıştı: 7 yaralı

Bakan Yumaklı: "Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması en doğal hakkıdır, denetimler bayramdan sonra da devam edecek"

Asena Yalçın: "İnşallah darısı Euroleague finaline"

Balıkesir’de orman yangınına müdahale sürüyor

Çanakkale açıklarında 24 kaçak göçmen yakalandı

3. kattan düşen ortaokul öğrencisi 8 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Balıkesir’de orman yangını

Yükleniyor