Şehir merkezinin akciğeri Bursa Uludağ Üniversitesi

Kurulduğu ilk günden itibaren doğanın korunmasına büyük bir önem veren Bursa Uludağ Üniversitesi, kampüs bünyesinde barındırdığı orman ile adeta kent merkezinin akciğeri görevini üstleniyor.

GÜNDEM 27.07.2021 12:09:00 0
Şehir merkezinin akciğeri Bursa Uludağ Üniversitesi

Yaklaşık 45 yıl önce Nilüfer ilçesinin Görükle Mahallesi’nde kurulan Bursa Uludağ Üniversitesi, o tarihten itibaren yürüttüğü çevre çalışmaları ile adeta bir orman vasfını yakalamayı başardı. Yıllar içerisinde devam eden ağaç ve fidan dikme çalışmaları meyvesini veriyor. Toplam 14,41 kilometre karelik bir alan içerisine yayılan Üniversite arazilerinin yüzde 55’i orman ile kaplandı. Kampüs kapasitesinin yüzde 80’i ise yeşil alan olarak tescillendi. Ziraat Fakültesi ile Veteriner Fakültesi’nin kullandığı tarla ve bahçeler de kampüs alanının yüzde 26’lık bir kısmını oluşturuyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un talimatı ile oluşturulan Sürdürülebilir Kampüs Projesi’nin sorumluluğunu üstlenen Prof. Dr. Güray Salihoğlu, sürdürülebilir yerleşimlerin hem doğaya hem de bu yerleşimlerde bulunan insan ve diğer canlıların yaşam kalitesine değer kattığına işaret etti. 

Yaşam kalitesini olumlu olarak etkileyen faktörlerin başında yeşil alanların geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Güray Salihoğlu; “Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesinde yeşil alanların varlığı ve koruma-kullanma dengesi içinde sürdürülmesi önemlidir. Yeşil alanlar yaşam için gereklidir. Bursa Uludağ Üniversitesi de yeşil alan rezervi açısından oldukça şanslı üniversitelerden biri. Toplam 14,41 kilometrelik alanının yüzde 55’i ormanlardan oluşuyor. Bunun yanında kampüs alanında yüzde 26 oranında tarla ve bahçeler bulunuyor. Rektörümüz, üniversite yöneticilerimiz, akademik ve idari personelimizin yanı sıra tüm çalışanlarımızla bu alanların korunması ve daha da arttırılması için büyük bir hassasiyet ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kurulduğu günden itibaren böyle bir ormanın oluşumuna katkı sunan tüm yönetici, çalışan ve öğrencilerimize teşekkür borçluyuz” diye konuştu.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Sürdürülebilir Kampüs

https://www.uludag.edu.tr/surdurulebilirlik

https://www.uludag.edu.tr/sustainability

55 ilde siber operasyon! 301 gözaltı

Benzine indirim yolda

Bursa’nın su sigortası Uludağ’da alarm

Hangi CHP’li belediye başkanı ilçe binasını yıktırıyor?

Hasan Toktaş’tan Bey Sarayı çağrısı: Kuruluşun merkezi ortaya çıkarılmalı

Ak Parti Bursa'nın her ilçesinde güçleniyor

Mehmet Akif Ersoy'dan “Siyasi Operasyon” açıklamasına düzeltme: Sözlerim maksadını aştı

Osmangazi Belediyesi 5’inci kreş için geri sayımda

Bursa'da feci kaza: 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Libya ve Afrika'ya açılan ticaret kapısı Yenişehir oldu

Bursa’da gece yarısı teknelere baskın

Usta Yazar Rıfat Ilgaz Nilüfer’de anıldı

Bakanlıktan müjde: 3 bin personel alınacak

Bursa’da kuyumcudan 120 milyon TL’lik kâr vurgunu

Fotoğrafın kalbi Bursa'da atıyor

Kestel’de eğitim seferberliği: "Destek Bizden, Başarı Sizden"

Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanmıştı: Mehmet Akif Ersoy’dan yeni açıklama!

Başkan Erkan Aydın’ın Cuma durağı Çiftehavuzlar Mahallesi oldu

Ahmet Çakar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin, Caparov ve Şerif ile görüştü

Dem heyeti ve Bahçeli görüşmesi sona erdi

Bursa’da hukuk öğrencisinden 1 milyonluk vurgun

Asgari ücret görüşmeleri resmen başladı

İnegöl'de dönercilere sıkı denetim

Yenişehir'de Yılmaz Mahallesi'ne değer katan dokunuş

Osmangazi’de felsefi perspektifle insan hakları konuşuldu

Dirençli kent hedefinde Nilüfer hız kesmiyor

TMSF ve Atış Yapı mağdurları arasındaki kritik görüşmede neler konuşuldu?

Bursa’nın ‘Mor Harita’ projesi Türkiye birincisi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: "Ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum"

Yükleniyor