Semiha Sözer'in ölümünün ardındaki gizem 15 ay sonra çözüldü!

Yalova’nın Altınova ilçesinde 24 Ocak 2023’te fotoğraf çektirmek için çıktığı kayalıklardan düşerek ölen Semiha Sözer’in cinayete kurban gittiği belirlendi.

ASAYİŞ 21.05.2024 13:57:00 0
Semiha Sözer

Yalova’nın Altınova ilçesinde 24 Ocak 2023 tarihinde fotoğraf çektirmek için çıktığı kayalıklardan düşerek ölen Semiha Sözer’in, cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Eşini 20 metrelik uçurumdan ittiği iddia edilen E.N.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Altınova ilçesi Soğuksu köyü Ballıkaya mevkiinde meydana gelen olayda, Semiha Sözer (34) yanında eşi E.N.S. (41) ile birlikteyken yaklaşık 20 metre yükseklikteki kayalıklardan düşmüş ve olay yerinde hayatını kaybetmişti. E.N.S., ifadesinde, fotoğraf çektirmek için kayalıklara çıktıklarını söylemişti.

Olay yerinde jandarma tarafından yapılan incelemeler ve maktulün eşinin çelişkili beyanları, olayın kaza ya da intihar olmadığı yönünde şüphe uyandırdı. Bu doğrultuda adli makamlardan alınan izinle E.N.S. hakkında teknik ve fiziki takip başlatıldı.

Yalova İl Jandarma Komutanlığı tarafından olayı aydınlatmak amacıyla özel bir ekip oluşturuldu. 15 ay boyunca her türlü iz, delil ve emare değerlendirildi. Yürütülen çok yönlü ve titiz çalışmalar sonucunda, olayla ilgili şüpheli durumlar ortaya çıktı.

Cumhuriyet Savcılığına yapılan teklif ile ülke çapında alanında uzman akademisyenlerden oluşan bir heyet bilirkişi olarak görevlendirildi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda, olayın intihar ya da kaza olmadığı, Semiha Sözer’in itilmek suretiyle ölümüne sebebiyet verildiği kanaatine varıldı. E.N.S., "Eşe Karşı Kasten Öldürme" suçundan yakalanarak adli makamlarca tutuklandı.

Semiha Sözer, ölümünden sonra Orhangazi Hamzalı köyünde defnedildi. Olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve adaletin yerini bulması için sürecin takip edileceği belirtildi.

Artık girişler paralı oluyor: Uludağ Üniversitesi’nde HGS dönemi!

"Tağut!": Radikal grupların can simidi

Bursaspor deplasmandan galibiyetle dönüyor

Erdoğan: "Hitler özentisi tiplerin kuyruk acısı hiç geçmeyecek"

Yenişehir eski belediye başkanı Mehmet Kaya’ya son görev

CHP merkez ilçelerde kıran kırana mücadele

Bursa'da anız yangını; 30 dönümlük alan zarar gördü

Bursa basınının deneyimli ismi Büyükşehir Belediyesi’nde

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Bozbey: "Baba ocağındayız, evimizdeyiz!"

AFAD gönüllü sayısı 1,6 milyonu geçti

“Osmangazi95” projesiyle sağlıklı nesiller yetişiyor

11.Akçalar-Fadıllı İncir Festivali’nde lezzet şöleni

“Fütursuz Denemeler” sergisi Nilüfer’de

Bursalı tekstilciler, Suudi Arabistan pazarında yeni iş birliklerinin kapısını araladı

CHP kurultay davası ertelendi

Bursaspor tekrar zirvede

CHP kurultay iptal davası başladı

Yükleniyor