Tarih: 24.06.2018 20:07

SEYYAR SANDIKLAR BURSA´DA SEÇMENİN AYAĞINA GİTTİ

Facebook Twitter Linked-in


Yatağa bağımlı seçmenlerin, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi´nde oy kullanması için "seyyar sandık" uygulaması hayata geçirildi.

Bu seçimlerde ilk kez yürürlüğe giren seyyar sandık uygulamasıyla Bursa´da rahatsızlığı sebebiyle oy kullanmaya gidemeyen 93 yaşındaki Hasan Kayrak, evinde oyunu kullandı. 

SEYYAR SANDIKLAR BURSA´DA DA SEÇMENİN AYAĞINA GİTTİ

Yüksek Seçim Kurulu´nca (YSK) ilk kez kullanılan seyyar sandık uygulaması kapsamında Bursa´da 8801 nolu 10 kişilik seyyar sandık kurulu, daha önceden başvuru yapan engeli ya da hastalığı sebebiyle yatalak olan kişilerin evlerine oy kullanabilmesi için seyyar sandık ve seyyar paravan götürüyor.

93 YAŞINDA SEDYE İLE OY KULLANDI

24 Haziran seçimlerindeki diğer bir uygulamaysa yine engelli bireyler ve yaşlılar içindi.. Dezavantajlı bireylerin sandıklara daha rahat ulaşabilmeleri için tüm imkanlarını seferber etti.

Seçimlerde tekerlekli sandalye kullanan bireylere ücretsiz ulaşım imkanı sağlandı?2 adet lift sistemli rampalı engelli aracı ile 17 kişilik katlanabilir tekerlekli sandalyelerin de taşınabildiği 1 adet minibüs seçimler için hazırlandı.

Böylelikle 93 yaşındaki Ahmet Şimşek de evinden ambulansla alınarak sedye ile oy kullanacağı okula götürüldü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —