Tarih: 14.03.2024 16:59

Sibergöz-25 Operasyonu: 20 ilde 50 dolandırıcı yakalandı!

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatıyla gerçekleştirilen "Sibergöz-25" operasyonu kapsamında 20 ilde eş zamanlı olarak yapılan çalışmalarda toplam 50 şüpheli yakalandı. Operasyonun detaylarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından paylaştı.

Operasyonlar, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda Yalova, İzmir, Sivas ve Samsun merkezli olarak gerçekleştirildi. Ayrıca, Mersin, Adana, İstanbul, Hatay, Batman, Mardin, Konya, Kayseri, Malatya, Siirt, Denizli, Gaziantep, Burdur, Bursa, Muğla ve Balıkesir'de de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlar neticesinde 50 şüpheli yakalanırken, çok miktarda para ve dijital materyale de el konuldu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, açıklamasında, "Bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Kara Vatan'da olduğu gibi Siber Vatan'da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında." ifadesini kullandı.

Operasyonlar neticesinde, farklı illerde farklı yöntemlerle dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen şüphelilerin yakalandığı belirtildi. Özellikle sosyal medya platformları üzerinden yapılan dolandırıcılık faaliyetlerine karşı kararlı bir mücadele yürütüldüğü vurgulandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —