'ŞİDDETLE KINIYORUM'

Şentop: İsrail'in devlet teröründen acilen vazgeçmesi gerekmektedir

GÜNDEM 29.05.2021 16:55:00 0

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "İsrail yönetiminin, dostumuz ve kardeşimiz Filistin halkının meşru hak ve taleplerini güç kullanarak bastıramayacağını artık idrak etmesi ve uyguladığı devlet teröründen acilen vazgeçmesi gerekmektedi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Parlamentolararası Birlik (PAB) 142'nci Genel Kurulu’na video mesaj gönderdi. Şentop, salgın sürecinde uluslararası iş birliğinin hiç olmadığı kadar elzem hale geldiğini belirterek, "Covid-19 salgını, farklı coğrafyalarda hayat sürseler de halklarımızın kaderinin bir olduğunun altını çizmiş; insanlığın selametini etkileyen meselelerin ve bunlara yönelik çözümlerin müşterek olduğunu tasdik etmiştir. Salgın sürecinde, uluslararası iş birliği ve dayanışma belki de hiç olmadığı kadar elzem hâle gelmiştir. Dünya milletlerinin esasen büyük bir ailenin fertleri olduğu daha net müşahede edilmiştir. Bu itibarla, güven, huzur, istikrar ve barışın tesisi ile ülkelerimiz arasındaki mevcut iş birliğinin ileriye taşınmasında parlamentolarımıza büyük rol düştüğü teyit edilmiştir" dedi.

 

Şentop, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına değinerek, "Bütün dünya salgının ortaya çıkardığı zorlukların üstesinden gelmeye çalışırken, dünyanın bazı bölgelerinden hâlâ terör ve çatışma haberlerinin gelmesi ise insanlık namına büyük bir utançtır. Filistin’de ibadet eden masum sivillerin maruz kaldığı şiddet ve Gazze’de işlenen insanlık suçları hepimizin kanını dondurmuştur. Dünyanın sağlık ve normalleşme aradığı bir dönemde, bebek, çocuk, kadın demeden sivillere yönelik ayrım gözetmeksizin gerçekleştirilen bu saldırıları sizlerin huzurunda bir kez daha şiddetle kınıyorum. İsrail’in, Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayan tavrını ve Filistin devleti topraklarındaki hukuk dışı işgalini sona erdirmesi gerekirken, Filistin halkına yönelik zulmünü artırması, hem de Ramazan Bayramı gibi Müslümanlar için mukaddes olan bir dönemde bu vahşeti sergilemesi hiçbir surette kabul edilemez. İsrail yönetiminin, dostumuz ve kardeşimiz Filistin halkının meşru hak ve taleplerini güç kullanarak bastıramayacağını artık idrak etmesi ve uyguladığı devlet teröründen acilen vazgeçmesi gerekmektedir. Bu saldırıların bir daha asla tekrarlanmaması için uluslararası toplumun İsrail yanlısı ve İsrail’i kayıran yaklaşımdan vazgeçip meseleye hakkaniyet temelinde kalıcı bir çözüm bulması şarttır" ifadesini kullandı.

Bursa’da eniştesini sokakta 8 kurşunla öldürdü!

Devlet Bahçeli: Türkiye 2053’te süper güç olacak

Bursa Kent Akademisi ile mesleki dönüşüm

Fitch, Bursa’nın kredi notunu “Pozitif”e çıkardı

Kendi hikayesini yazan kadınlar Bursa’da bir araya geldi

Yıldırım’da türkü dolu akşam

CHP'den istifa eden Mesut Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Antalya Adalet Sarayı’nda güvenlik görevlisi ölü bulundu

İnegöl zabıtası gıda işletmelerini mercek altına aldı

Büyükşehir’den bölgeye yeni ulaşım hamlesi

İran’daki gösterilerde can kaybı 6 bin 961’e çıktı

Ercan Özel’e “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülü

Başkan Taban’dan “82” detaylı nüfus mesajı

Edirne’de trafik kazası: Otomobil şarampole devrildi, 2 kişi öldü

Bursa'da en çok nereli yaşıyor? İşte o liste...

Bursa'da motosiklet sürücüsü 113 km hızla çarptı, arka camdan içeri girdi

Kuzey Marmara gişelerinde kaza: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli'ye 57 güllü tebrik

Erkan Aydın'dan Özgür Özel'e destek!

TÜİK açıkladı: Türkiye nüfusu 86 milyonu aştı

Osmangazi’ye bir kreş daha: Sayı 5’e yükseldi

İnegöl'de kontrolden çıkan otomobil yayalara çarptı

Yeşil-Beyazlılar deplasmanda berabere kaldı!

Başkan Gürkan, CHP’nin Nilüfer eylemlerini değerlendirdi

Megastar Tarkan'ın İstanbul konserlerinden aldığı ücret belli oldu!

Bursa Emniyeti 10 noktada huzur uygulaması gerçekleştirdi

Bursa'da dereye düşen adam kalp masajıyla kurtarıldı!

Nilüfer’de gece mekânlarına sıkı denetim

İnegöl'de su ısıtıcısı devrildi, 1,5 yaşındaki bebek yaralandı

Nilüfer’e konforlu ulaşım için yeni bulvar hamlesi

Yükleniyor