Tarih: 18.08.2009 23:38

SİGARA İÇME YASAĞI STADLARDA DA UYGULANACAK

Facebook Twitter Linked-in

Kapalı alanlarda sigara yasağı 19 Temmuz 2009 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Yasak toplumun bütün kesimlerinden destek görürken; statların kapalı mı açık alan mı olduğu tartışmaları ise sürüyor. Yeni sezonun başlamasıyla birlikte bu tartışma iyice alevlendi. Önceki yıllarda yasak olmasına rağmen uygulama yürürlüğe konulamamıştı.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Yeni yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte tartışmaya nokta koyacak uygulamaya geçti. Buna göre maçlarda görevlendirilen bütün polislere ceza tutanağı dağıtılacak.

 

Sadece Turkcell Süper Lig değil, diğer ligler ile amatör küme maçlarında da görevli polisler sigara içen vatandaşlara ceza yazacak. Tribünlerin önünde duran ve taşkınlık olması halinde müdahaleyle görevli Çevik Kuvvet polisi aynı zamanda sigara içen olup olmadığını da takip edecek. Olması durumunda meslektaşlarını uyaracak.

 

Stada girişlerde taraftarlar sözle de uyarılacak ve protokolde bile sigara içilmesi halinde ceza kesilecek. Protokol tribününde de sigara içilmesi halinde görevli memur görevini yerine getirip ceza kesecek. Yasak yerlerde sigara içenlere 69 TL, sigara izmaritini ve paketini yere atanlara 25 TL ceza uygulanacak




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —