"Sigorta primini tam göster" deyince kovuldu

Özel sektör çalışanlarının sıkıntı yaşadığı konuların başında gelen SGK priminin tam ödenmemesi konusuna Yargıtay'dan çarpıcı bir karar geldi. Yüksek Mahkeme, patronuna 'Sigorta primimi aldığım maaştan göster' dediği için kovulan işçiye tazminat ödenmes

EKONOMİ 17.07.2020 10:23:00 0

Çalıştığı şirket sahibine, sigorta primini aldığı ücretten ödenmesi gerektiğini söyleyen işçi, patronun 'seni işten kovdum, hiç bir şeye dokunma, def ol git' cevabıyla sarsıldı. Tazminat ödenmeden kovulan işçi, İş Mahkemesi'nin yolunu tuttu. Çalıştığı dönemlerde Denetçi Yardımcısı olarak ve kendisine tevdi edilen tüm görevleri hiç itiraz etmeden eksiksiz olarak yerine getirdiğini belirten davacı, hak aradığı için işsiz kaldığını öne sürdü. Çalışan, noter kanalıyla alacakları için gönderdiği ihtarnameye rağmen alacağı ücreti tahsil edemediğini anlattı.
Mahkemede savunma yapan davalı patron ise, davacının iş akdini kendisi tek taraflı olarak fesih ettiğini dile getirdi. Mahkeme; davanın kısmen kabulüne karar verdi. Kararı davacı temyiz edince devreye Yargıtay 9. Hukuk Dairesi girdi. İşçinin, ihtarnamede hangi aylara ait ücret alacağının olduğunun belirtilmesinin önemli olmadığına dikkat çekilen kararda; "Sözü edilen ihtarnamede açık biçimde hangi aylara ait ücretlerin ödendiği veya ödenmediği bilgisine yer verilmemiştir. İhtarnamede talebin bir aylık ücret ile sınırlandırılması diğer aylara ait ödenmeyen ücretlerin talep edilmesine engel oluşturmaz. Davacının davaya konu ettiği ücret alacaklarının ödendiği işveren tarafından ispat edilemediğinden talep doğrultusunda dosya içindeki bilirkişi raporuna göre ücret alacağı ile ilgili hüküm kurulmalıdır. Temyiz olunan kararın, bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir." denildi.

Bursaspor sevgisi Üsküp’te yankılandı

Bursa’da yasa dışı bahis operasyonu: 4 tutuklama

CANLI - Bursa'da 17 bin sosyal konutun hak sahibinin belirleneceği kura çekiliyor

Bursa’daki hurdacıda Boeing 747 şaşkınlığı

Bursaspor İzmir’de 3 puan peşinde

Bursa’da zehir tacirine büyük darbe

Osmangazi’de Ramazan coşkusu meydanlara taştı

Bursa'da 38 Saatlik kamera takibi yankesiciyi yakalattı

Ramazan’ın birlik ruhu Bursa’yı sardı

İftar ve Sahur artık ses bombasıyla duyuruluyor

Yıldırım’da motosikletler çarpıştı: 1’i hamile 2 yaralı

Nilüfer’de bisiklet kültürüne yakın markaj

Petrol gerilimi pompaya zam olarak yansıdı

Ramazan sofralarında sağlıklı beslenme vurgusu

Uyuşturucu tacirlerine geçit yok: 346 gözaltı

Okurhane’den kelimelerle kurulan köprü..

28 Şubat'ta ağzı kapatılmıştı.. O artık Bakan Yardımcısı!

Erkan Aydın’dan Cuma ziyareti

Vatandaşı soyan restoranlar boykot edilsin

‘Terörsüz Türkiye’ raporuna ağır eleştiri

Bursa'da alevler yaşlı çiftin evini küle çevirdi

Bursa’da iki ilçede su kesintisi uyarısı

Ramazan’ın ilk cumasında Ulu Cami doldu taştı

Galatasaray'da seçim öncesi Başkan Özbek'ten net mesaj

Erdoğan’dan gençlere: “Gözlerinizin ışıltısı umut veriyor”

AK Parti Bursa’dan çarşı-pazar ziyareti

Bursa’da 17 Bin 225 konut için kura heyecanı

Mahsur kalan çocuğa kurye müdahalesi

Nilüfer Ramazan Sokağı kapılarını açtı

Terörsüz Türkiye sürecinde af tartışmasına net yanıt

Yükleniyor