Tarih: 28.08.2023 12:42

Silivri’de karpuz ve domatesler yarıştı

Facebook Twitter Linked-in

Silivri Belediyesi "Tarım" temalı festivallerini bu sene de coşkuyla gerçekleştirdi. 39’uncu Değirmenköy Domates Festivali ve 12’nci Kadıköy Karpuz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Üreticilerin sezon boyunca yetiştirdikleri karpuz ve domatesler, birinci olmak için yarıştı.
Silivrili üreticiler, sezon boyunca yetiştirdikleri ürünleri jüri üyelerine sunarak yarıştırdı. 35 Karpuz üreticisi, 41 Domates üreticisi olmak üzere 76 çiftçi yarışmaya katıldı. Ziraat mühendisleri görüntü ve tat bakımından ürünleri değerlendirirken, 1’nciye tam altın, 2’nciye yarım altın ve 3’ncüye çeyrek altın hediye edildi. Festivaller kapsamında vatandaşlara domates salçası, domates sosu ve karpuz dilimi ikram edildi.
Sahne programlarında yöresel halk oyunları sergilenirken, Değirmenköy’de şarkıcı Emre Altuğ ve Kadıköy’de şarkıcı Nalan konser verdi.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, festivallerde yaptığı konuşmada tarımsal üretimin önemine dikkat çekti. İstanbul’un en verimli topraklarının Silivri’de bulunduğunu belirten Yılmaz, “Stratejik bir değere sahip olan tarımsal üretimin sürdürülebilir hale gelmesi de çiftçilerimizin desteklenmesi ile mümkündür” dedi. Yılmaz, festivale katılan vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramlarını da kutladı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —