SINAVSIZ ÖĞRENCİ ALAN LİSELERE E-KAYIT SONA ERDİ

KAYIT İŞLEMLERİ 18 EYLÜL TARHİNE KADAR YAPILACAK

SINAVSIZ ÖĞRENCİ ALAN LİSELERE E-KAYIT SONA ERDİ
kanal16.com.tr/arsiv/2009-9/10/015055769.mp4
DÜNYA 10.09.2009 23:37:20 0

Sınavsız öğrenci alan meslek liselerine kayıt yaptırmak isteyen ve 3-28 Ağustos 2009 tarihleri arasında genel ve meslek lisesi müdürlüklerine başvuru yaparak, en fazla 10 tercih yapan öğrencilerin e-kayıt sonuçları Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün web sitesinde yayınlandı.

 

Sınavsız öğrenci alan meslek liselerine yerleştirme işlemleri ilköğretim diploma notu, eşitlik durumunda tercih önceliği, yine de eşitlik durumunda yaşı küçük olana öncelik verilerek gerçekleştirildi.

 

Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin 7-18 Eylül tarihleri arasında yerleştirildikleri okul müdürlüklerine müracaat ederek kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekiyor.

 

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarıyla ilgili e-kayıt sonuçlarının açıklanmasının ardından, orta öğretim kurumlarına yerleşemeyen öğrencilerle ilgili bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacağını ve tüm öğrencilerin, ikametgahlarına en yakın liselere yerleştirileceğini söyledi.

 

Herhangi bir orta öğretim kurumuna yerleşemeyen öğrencilerin İlçe Milli Eğitim müdürlükleri bünyesinde bulunan İlçe Yerleştirme Komisyonlarına müracaat etmeleri gerektiğini ifade eden Atilla Gülsar, öğrencilerin ikametlerine en uygun bir orta öğretim kurumuna yerleştirileceğini belirtti.

 

Ayrıca 9. sınıfların tüm orta öğretim kurumlarında ortak olduğuna da dikkat çeken Gülsar, 9. sınıfı başarıyla geçen öğrencilerin tercihlerine ve başarı durumlarına göre istedikleri herhangi bir meslek lisesine yerleşmelerinin mümkün olduğunu söyledi.