Sinemanın yeni yıldızlarından muhteşem gala

Dizi, sinema ve televizyon dünyasına yeni oyuncular, senaristler, yazarlar, yönetmenler ve sanatçılar yetiştirilmesi amacıyla başlayan Birol Güven Sinema ve Televizyon Akademisi, Öğrenci Performansı Gala Gecesi ile sona erdi.

BURSA HABER 27.06.2022 12:03:00 0
Sinemanın yeni yıldızlarından muhteşem gala

Oyunculuk, senaristlik veya kamera arkası gibi alanlarda kendisini göstermek isteyen her yaştan vatandaşın yoğun ilgisine neden olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Birol Güven Sinema ve Televizyon Akademisi, 4 aylık eğitimin ardından tamamlandı. Ön elemeleri geçen 150 kişi, Birol Güven'in yanı sıra Aşkın Şenol, Nazım Kerkez ve Emre Kavuk gibi usta isimlerin yer aldığı Mint Akademi eğitmenleri ile alanında uzman isimlerden ‘yeni nesil oyunculuk, senaristlik ve yazarlık, kısa film atölyesi, sinema kültürü ve kurgu-ses-miksaj-renk’ başlıkları altında eğitimler aldı. Sinema ve televizyon dünyasının yeni oyuncuları, senarist ve yönetmenleri olmaya aday gençler, metaverse eğitimleri ile geleceğin dünyasına daha donanımlı hazırlandı. Türkiye’de tek olan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Dijital Tasarım ve Eğitim Merkezi’nde yeni nesil sinema uygulamalarını da deneyimleyen sinema ve televizyon dünyasının yeni yıldızları, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen gala gecesinde hünerlerini sergiledi.,

Hisseli Harikalar Kumpanyası Müzikalinden şarkılarla sahneye çıkan kursiyerlere, programın sunuculuğunu üstlenen ünlü oyuncu Şoray Uzun da Ümit Besen’in Okul Yolu şarkısını söyleyerek eşlik etti. Belediyelerin yol, su ve kanalizasyon dışında en önemli hizmet alanının kültürel faaliyetler olduğunu dile getiren Şoray Uzun, “Gençlerimizi dünyaya entegre etme noktasında, kültürel anlamda yetişmelerine faydalı olmak çok önemli. Bu da son derece kıymetli bir aktiviteydi. Bu ülkenin bir sanatçısı olarak Bursa Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’de katılım belgelerinin NTF olarak verildiği ilk etkinlik olan eğitimin belgeleri de yine dijital ortamda verildi. Yoğun programı nedeniyle etkinliğe katılamayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, avatarı ile kursiyerlerin sertifikalarını dağıttı.

Ruhumuz hiç yaşlanmaz

Geceye katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin, Büyükşehir Belediyesi olarak gençliğe yönelik hizmetlere büyük önem verdiklerini söyledi. Bursa için gençlerin önemli potansiyel olduğunu hatırlatan Şahin, “Gençlerimizin istekleri bizim için önemli. Gençlerimiz ‘Sinema eğitimi almak istiyoruz’ dediler. Biz de ‘Tamam’ dedik ve ustalarla birlikte bu çalışmaya imza attık. Kalıplarında duramayan bir ekibiz. Eğitim ve kültür çalışmalarına çok önem veriyoruz. Her şey geleceğimiz ve gençlerimiz için. Kültürümüz ve sanatımız var oldukça, inşallah ruhumuz hiç yaşlanmayacak” diye konuştu. Şahin, konuşmasının ardından eğitmenlere teşekkür plaketi verdi.

Sinema ve televizyon dünyasına yeni isimlerin kazandırılmasına vesile olan eğitime sağladığı katkılar nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Birol Güven ise, “İyi okul yoktur, iyi öğretmenler vardır. İyi öğrenciler vardır ve onlara bu imkanı verenler vardır. İşte onların hepsi bu salonda, hepsine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Televizyon ve sinema dünyasının yeni yıldızlarının ‘aldıkları eğitim sayesinde’ hazırladıkları kısa film ve belgeseller ilgiyle izlendi. Bu arada oyunculuk öğrencileri, Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye Destanı eserinden kesitleri canlandırdı. Öğrencilerin performansı salonu dolduran izleyiciler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

BTSO’da yılın ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Yeşil-beyazlılar Arnavutköy karşısında galibiyet peşinde: İlk 11 belli oldu!

Başkan Yılmaz: Projenin yüzde 45’i tamamlandı

Bursa’da ulaşım zammı eleştirisine Bozbey'den tepki: El insaf diyoruz

İnegöl’de korkutan olay: 2 yaşındaki çocuk pencereden düştü

Afganistan'da karanlık dönem: Kız çocuklarına eğitim yasaklandı

Kırmızı bültenle aranan 13 suçlu Türkiye’ye getirildi

Yenişehir tarımında dijital dönem başladı

İnegöl'de trafiğe nefes aldıran yatırım: 2017 araç kapasiteli otopark

Bursa'da ramazan öncesi fırsatçılara ceza yağdı!

Bursa'da ters yöne girdi, tüm trafiği kitledi!

Nilüfer’de alkollü kaza: Sürücü eşini suçladı

Bursa'da iki araç kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı!

Bursa'da kontrolden çıkan araç 4 kişiyi yaraladı

Başkan Aydın'dan gençlere kültürel destek

İnegöl’de üç katlı binanın çatısı alevler içinde kaldı

Durdona cinayetinde zanlının ifadesi ortaya çıktı

Osmangazi Yenibağlar’a 29’uncu OSMEK kurs merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin önünde yeni kapılar açılıyor

Hamzabey, doğa ve tarihle yeniden canlanıyor

Servis kazasında hayatını kaybeden memur son yolculuğuna uğurlandı

Basın İlan Kurumu'ndan basın kuruluşlarına can suyu!

Bursaspor, Arnavutköy deplasmanına hazır

Bursa’da inşaat faciası: 1 işçi hayatını kaybetti

Kadın emeğine Yıldırım’dan güçlü destek

Özgür Özel’den kreş iddialarına net yanıt: Olumsuzluk yok

Yolun karşısına geçerken can verdi

Kazara ateş alan tabanca 18 yaşındaki genci hayattan kopardı

Bursa, B40 Balkan Şehirleri Ağı’na katıldı

680 yıllık Devdâhlığın son ustası Bursa’da yaşıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ödül almıştı..

Yükleniyor