SİYONİST İSRAİL GAZZE`Yİ KANA BULADI

3 GÜNDÜR SÜREN SALDIRILARDA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

SİYONİST İSRAİL GAZZE`Yİ KANA BULADI
DÜNYA 30.12.2008 23:55:56 0

İsrail Gazze`yi vurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz cumartesi günü başlayan ve  Dünyanın tepkisine rağmen süren saldırılarda 100 tondan fazla bomba atıldı. İsrail-Filistin mücadelesinde son 60 yılın en büyük katliamı olarak tarihe geçen saldırıların planının 6 ay önceden yapıldığı ortaya çıktı.

 

İsrail, Hamas`ı devirmek bahanesiyle Gazze Şeridi`ne tarihinin en kanlı saldırılarını gerçekleştiriyor. `Dökme Kurşun` adı verilen saldırıların ikinci gününde ölenlerin sayısı 300`e yaklaşırken, 700`den fazla kişi de yaralandı.

 

Dünyanın dört bir yanından İsrail`in Gazze saldırısına yoğun tepkiler gelirken, Arap ülkeleri daha önce duyurdukları gibi acil toplantı yapmaktan vazgeçti. Arap liderler İsrail`e karşı etkin bir adım atmaya yanaşmazken, halk ise Lübnan`dan Mısır`a, Irak`tan Yemen ve Ürdün`e kadar sokaklara döküldü.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İsrail’in düzenlemiş olduğu kanlı saldırıları kınadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail`in Gazze`ye gerçekleştirdiği saldırının `çirkin bir insanlık suçu` olduğunu söyledi. Masum ve savunmasız insanların öldürülmesini `orantısız güç kullanımı` olarak nitelendiren Erdoğan, operasyonu dünya barışına indirilmiş bir darbe olarak nitelendirdi.

 

Diğer yandan BM Güvenlik konseyi Ve ABD çirkin saldırıyı kınama gereği duymadı.