SOCAR Türkiye ve ODTÜ iş birliğiyle ’Enerji Konferansı’ düzenlendi

SOCAR Türkiye ve ODTÜ iş birliğiyle ’Enerji Konferansı’ düzenlendi

GÜNDEM 16.03.2025 00:31:25 0
SOCAR Türkiye ve ODTÜ iş birliğiyle ’Enerji Konferansı’ düzenlendi
SOCAR Türkiye ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen konferansta, enerji sektöründeki küresel ve bölgesel gelişmeler ve trendler ele alındı. Enerjinin farklı alanlarına yönelik gerçekleşen oturumlara ev sahipliği yapan konferans, kamu ve özel sektör temsilcileri ile alanında uzman akademisyenleri bir araya getirdi.

Türkiye’nin önde gelen doğrudan dış yatırımcılarından ve entegre endüstri gruplarından SOCAR Türkiye tarafından Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğiyle düzenlenen ’Enerji Konferansı’, sektörün önemli paydaşlarını buluşturarak enerji alanında bilgi ve deneyim paylaşımına ortam oluşturan konferansta, enerji politikaları ve bölgesel iş birliği, Azerbaycan-Türkiye enerji ortaklığı, enerji dönüşümünde petrol ve doğal gazın rolü, sürdürülebilirlik ve çevresel etkiler, yenilenebilir enerji teknolojileri ve sektörde inovatif çözümler gibi başlıklar ele alındı.

ODTÜ Araştırma Parkı Büyük Seminer Salonu’nda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmalarını Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Rashad Mammadov, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, SOCAR Türkiye CEO’su Elchin Ibadov ve ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil gerçekleştirdi.

"Geleceğin enerji stratejilerini, ancak bilgi ve deneyim paylaşımını artırarak daha sağlam temellere oturtabiliriz."
SOCAR Türkiye CEO’su Elchin Ibadov, konuşmasında akademinin rehberliği ve kamu-özel sektör iş birliğinin ortak gelecek için kritik önem taşıdığını vurguladı ve "Şirket olarak, enerji alanındaki bilgi ve deneyimlerimizi aktarabileceğimiz, sektörün bugünü ve geleceğini, alanında uzman konuşmacılarla birlikte tartışabileceğimiz bir platform oluşturmak istedik. Geleceğin enerji stratejilerini, ancak bilgi ve deneyim paylaşımını artırarak daha sağlam temellere oturtabiliriz. Akademik dünyanın bilimsel bakış açısını sektörün deneyimiyle buluşturmanın hepimize yeni bakış açıları kazandıracağına inanıyoruz" dedi.

SOCAR Türkiye ve ODTÜ iş birliğiyle enerji alanında sertifika programı oluşturulacak.
Elchin Ibadov, şirket olarak enerji alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmeye büyük önem verdiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Uzun bir geçmişe dayanan bilgi ve deneyimlerimizi, enerji alanında uzmanlaşmak isteyen kişilerle paylaşmanın bir sorumluluk olduğunu düşünerek geçtiğimiz yıllarda SOCAR Energy School programını hayata geçirmiştik. Bu platformun bir benzerini şimdi de ODTÜ ile gerçekleştirmek için çalışmalarımıza başladık. İnanıyoruz ki, değerli akademisyenlerimizin katkılarıyla bu muazzam bilgi ve deneyimi daha geniş kitlelere ulaştırabileceğiz. Birlikte oluşturacağımız sertifika programının detaylı içeriğini çok yakında paylaşacağız."

SOCAR Türkiye, üniversite ile sürdürdüğü bu iş birliğini gelecekte de devam ettirerek, sektör temsilcileriyle akademisyenleri buluşturmaya ve sürdürülebilir enerji çözümleri konusunda farkındalık oluşturmaya devam etmeyi hedefliyor.

TMSF ve Atış Yapı mağdurları arasındaki kritik görüşmede neler konuşuldu?

Bursa’nın ‘Mor Harita’ projesi Türkiye birincisi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: "Ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum"

Osmangazi’de minikler meslekleri uzmanlardan tanıyor

İnegöl Belediyesi'nde Aile Çalıştayı

Bursa sürdürülebilirlikte Türkiye’ye öncü

TCMB'den 150 baz puan indirim!

İmralı ziyareti sonrası ‘Terörsüz Türkiye’ planı şekilleniyor

İnegöl’de 21 yıl hükümlü firari ormanda yakalandı

Yıldırımlı karateciler Avrupa’da zirvede

Yıldırım'dan Aşık Reyhani'ye vefa

Güllü’nün ölümünde kritik görüntüler ortaya çıktı!

Bursa Business School’da ‘Veri’den değer üretme eğitimi

Howard Becker Nilüfer’de ele alındı

Osmangazi’den şiir atölyesi

Pendik'te yangın: 3 çocuk hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Yasa dışı bahsi bitirin

Yılların ihmali: Sokak hayvanları

Nilüfer’de Toprak Ana Günü kutlandı

Cevdet Yılmaz: İnsan Hakları Beyannamesinin en ağır ihlali Gazze'de

İnegöl Belediyesi sosyal alanlarını yeniliyor

Bursa afetlere engelsiz hazırlanıyor

Güneşten toprağa: Yaşamı değiştiren enerjinin gücü

Bursaspor Teknik Direktörü Tam’dan soruşturmaya dair açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Terörsüz Türkiye mesajı

Trump'tan övgü dolu Erdoğan sözleri: O güçlü bir ülke ve güçlü bir ordu inşa etti

HSK kararnamesi ile 948 hakim ve savcının görev yeri değişti

İnegöl Belediyespor’dan tırmanışta derece

Osmangazi zabıtası çocuklarla buluştu

Bursa kestanesine Büyükşehir desteği

Yükleniyor