SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

Daha yaşanabilir bir ‘Yıldırım’ için çalışmalarına devam eden Yıldırım Belediyesi, sevimli dostların barınması ve tedavisinin yanı sıra onları sahiplendirerek yeni yuvalarına kavuşmalarını sağlıyor.

BURSA HABER 10.08.2020 14:58:00 0
SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde son 1 yılda 15 bin 564 hayvanın tedavi edilmesi sağlanırken, bin 174 hayvanı da sahiplendirerek yeni yuvalarında rahat yaşama kavuşturdu. Sokaklardan 4 bin 631 sahipsiz hayvan toplanırken, tedavi ve kuduz aşısı uygulaması yapılarak olası olumsuz durumlarında önüne geçildi. Merkezde kontrolleri yapılan sahipsiz sokak hayvanları, uzman veterinerler tarafından muayene edildikten sonra iç, dış ve antiparaziter tedavi ile kuduz aşıları yapılarak 1290 kısırlaştırma işlemi de uygulandı.

SOKAK HAYVANLARINA ÖRNEK UYGULAMALAR

Tüm canlıların yaşam hakkı bulunduğunu ve herkes tarafından bu hakka saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Sevimli dostlarımız bizlerden yalnızca şefkat bekliyorlar. Artan gıdaları çöpe atmak yerine sokak hayvanlarına vererek açlıklarını dindirmek onlar için yapabileceğimiz yardımlardan sadece bir tanesi. Sokaklara terk edilen hayvanların tedavisi, barınması, sahiplendirilmesi ve temel ihtiyaçlarının karşılanması adına çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz. Cumalıkızık Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezimiz, can dostlarımız için her türlü imkanı bünyesinde barındırıyor. Son 1 yılda, 4 bin 631 başıboş sokak hayvanını toplayarak, 1174’ünü sahiplendirdik. Yine geride kalan 1 yılda, 15 bin 564 hayvanı tedavi ettik. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek. Bir hayvanı sahiplenerek sokaktan kurtarmak isteyen tüm hemşehrilerimiz, Cumalıkızık’taki Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’ne giderek veya 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’nden bilgi alabilirler” ifadelerini kullandı.

 

 

Yıldırım Belediyesi'nden 400 kişiye iş imkanı

GUHEM, Dünya Uzay Haftası’nın Türkiye Ulusal Koordinatörü oldu

Çilek, TEKNOFEST İstanbul’da Koza Beşik ile tasarımın gücünü anlatıyor

İnegöl Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine eğitim yardımı başvuruları başladı

Nilüfer’de 3x3 Basketbol Turnuvası heyecanı

Bakan Yerlikaya: 51 DEAŞ şüphelisi yakalandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

Nilüfer Belediyesi’nin yeni basın danışmanı Elif Sezgin oldu

Artık girişler paralı oluyor: Uludağ Üniversitesi’nde HGS dönemi!

"Tağut!": Radikal grupların can simidi

Bursaspor deplasmandan galibiyetle dönüyor

Erdoğan: "Hitler özentisi tiplerin kuyruk acısı hiç geçmeyecek"

Yenişehir eski belediye başkanı Mehmet Kaya’ya son görev

CHP merkez ilçelerde kıran kırana mücadele

Bursa'da anız yangını; 30 dönümlük alan zarar gördü

Bursa basınının deneyimli ismi Büyükşehir Belediyesi’nde

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Bozbey: "Baba ocağındayız, evimizdeyiz!"

Yükleniyor