Sokakların tescilli müzisyenleri

Bursa’da sokak müzisyenlerinin daha sağlıklı şartlarda çalışabilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl başlatılan “Bursa’nın her sokağı ayrı bir şarkı” projesine katılan sanatçıların sayısı 192’ye ulaştı.

KÜLTÜR SANAT 18.11.2022 11:27:00 0
Sokakların tescilli müzisyenleri

Geçimini sokak müzisyenliği ile sağlayan, sağlıksız ortamlarda sanatlarını icra ederken bölge esnafının tepkisiyle karşılaşabilen müzisyenler, “Bursa'nın Her Sokağı Ayrı bir şarkı” projesiyle daha sağlıklı ortamlarda sanat yapar hale geldi. Geçtiğimiz yıl başlatılan proje kapsamında, sokak müzisyenlerine müzik yapma izni veriliyor. Belgesini alan sokak müzisyenleri, belirlenen noktalarda sanatlarını rahatlıkla icra edebiliyor. Müzik yapma izin belgesi almak için Büyükşehir Belediyesi’ne başvuran ve Orkestra Şube Müdürlüğü’nün oluşturduğu jüriden tam not alan 183 müzisyen, sanatlarını sokaklarda özgürce icra edebiliyor.



Geçimlerini sokak müzisyenliği ile sağlayan sanatçıların mesleklerini ‘daha rahat ve güvenli ortamlarda’ icra etmelerini sağlayan projeye katılım ise giderek artıyor. Sokak sanatçısı kartı alabilmek amacıyla başvuran ikisi yabancı uyruklu 9 müzisyenin değerlendirmesi, Orkestra Şube Müdürlüğü'nde yapıldı. Adaylar; gitar, klarnet ve ney gibi enstrümanlar haricinde söyledikleri pop, türkü ve sanat müziği eserleriyle jüri üyelerinden tam not aldı. Sokak sanatçısı kartı almaya hak kazanan 9 müzisyenle birlikte, Bursa sokaklarının tescilli müzisyen sayısı ise 192'ye ulaştı.

Orkestra Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, başvurular gelmesi halinde yeni değerlendirmelerin yapılacağı, tüm sanatçılara her türlü imkanın sağlanacağı bilgisi verildi.

Bursa’da “Bir Destandır Çanakkale” programı için hazırlık toplantısı

Bursaspor şampiyonluk yolunda 2 kritik deplasman

Hakan Fidan’dan İran’a balistik mühimmat tepkisi

Bursa'da yeni trafik düzenlemesi

Başkan Yılmaz’dan Bursaspor’a tam destek

Milli Savunma Bakanlığı'ndan imha edilen füze için açıklama

İnegöl’de trafik kazası: Otomobil yoldan çıkarak duramadı

Yenişehir’de Ramazan denetimi: 65 iş yeri mercek altında

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımız 400 milyar dolara ulaştı

Ramazan bereketi Büyükorhan'da yaşandı

Yıldırım’da kaçak imalathane baskını: 460 kilo tütün ele geçirildi

Büyükşehir’den Yıldırım’a altyapı güçlendirmesi

Pedro Sanchez: “İspanya İran savaşına karşıdır”

Bursa’da Atış Yapı’ya 457 sayfalık iddianame

Nilüfer Belediyesi ve YASAV’tan kız öğrenciler için yurt protokolü

Başkan Aydın, DAĞ-DER iftarında hemşehrileriyle buluştu

Nilüfer Belediyesi’nden Türkiye’ye rol model afet projesi

Nilüfer’e doğru demokrasiyi göreceksin şaşırma

Bursa Kapalıçarşı’da altın yükseliyor

Ahmedinejad’ın sözcüsünden açıklama: Sağ ve güvende

Mudanya’da ‘dur’ ihtarına uymayan sürücüye 245 bin TL ceza

Motorine dev zam iptal edildi

Bursa’da 12 yıldır firari olan zanlıya polis baskını

UEFA’dan Galatasaray’a seyirci cezası

İran'da saldırılarda Geçici Savunma Bakanı hayatını kaybetti

Saç ekimi ve saç simülasyonu: Doğru yöntem, doğru hasta, doğru sonuç

Bursaspor'dan Muhammed Demir açıklaması!

İnegöl Belediyesi iftarında birlik ve beraberlik mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Orta Doğu mesajı: Tedbirlerimiz hazır

Ramazan’da Yıldırım’da dayanışma seferberliği

Yükleniyor