Tarih: 16.06.2015 00:00

SOMA DAVASI ERTELENDİ

Facebook Twitter Linked-in

 

13 Mayıs 2014´te Türkiye tarihinin en ağır felaketlerinden biri yaşanmış, Alp Gürkan´ın sahibi olduğu Soma Holding´e bağlı Soma Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi´nde akşam saatlerinde yangın çıkmıştı. Mahsur kalanları kurtarmak için Türkiye´nin seferber olduğu ve günler süren çalışma sonrası acı bilanço ise maalesef 301 ölü, 162 yaralı oldu.

Facia sonrası hazırlanan 231 sayfalık iddianamede, tutuklu sekiz şüphelinin "olası kasıtla öldürme" suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan öncekine göre artarak, 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Tutuksuz 37 sanığın ise taksirle birden fazla kişinin ölümüyle birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edildi.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, Soma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan´ın avukatı Kadir Tekin Gürkan´ın tahliyesini talep etti. Aileler ise Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı´ya ?onları salın bizi tutuklayın´ şeklinde yakındılar. O sırada bir madenci eşi de bayıldı.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Soma davası, tutuklu ve tutuksuz 19 sanığa yeni avukatlar bulunması ve onların da dosyayı incelemeleri için 18 Ağustos tarihine ertelendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —