Son Dakika!

İyi Parti´ye Geçen 15 Milletvekili, CHP´ye Geri Döndü

Son Dakika!
/kanal16haber.com/2018-5/10/123144818b.mp4
SİYASET 10.05.2018 12:13:26 0
Son dakika! İyi Parti´ye geçen 15 milletvekili, Kılıçdaroğlu´nun talimatıyla CHP´ye geri döndü.

CHP´den istifa ederek İyi Parti´ye katılan ve bu partinin TBMM´de grup kurmasını sağlayan 15 milletvekili, yeniden CHP´ye döndü.

15 VEKİL CHP´DEN TEKRAR ADAY GÖSTERİLECEK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu´nun 15 vekilin partiye dönmesi için talimat vermişti. Bu kapsamda, 15 milletvekili bugün İyi Parti´den istifa ederek CHP´ye katıldı. Milletvekillerinin partiye dönüşünün TBMM´de düzenlenecek bir törenle duyurulacağı belirtildi. Kılıçdaroğlu´nun 15 ismi yeniden CHP listelerinden aday göstermesi bekleniyor.

"GENEL BAŞKANIMIZ NE ZAMAN KARAR VERİRSE DÖNERİZ"

15 isimden bazıları Milliyet´e yaptığı açıklamada, "Biz genel başkanımızın talimatıyla bir demokrasi görevini yerine getirdik. Seçimlere girmesi engellenmek istenen bir partiye destek olduk. Hiçbirimiz kişisel ikbal peşinde değiliz. Bu yüzden hiçbirimiz ´ne zaman CHP´ye döneceğiz´ diye sormuyoruz. Genel Başkanımız ne zaman karar verirse o zaman partimize döneriz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

24 Haziran´da seçim yapılması kararı sonrası İYİ Parti´nin seçime katılım şartlarını yerine getirip getirmediği tartışılmaya başlandı. İYİ Parti cephesinden seçime girme şartlarını yerine getirdikleri yönünde açıklamalar yapılsa da, kamuoyunda tartışmalar sürdü. Bunun üzerine İYİ Parti´nin Meclis´te grup kurma suretiyle seçime katılması için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 CHP´li milletvekilinin İYİ Parti´ye geçmesi talimatı verdi. Vekillerin İYİ Parti´ye geçmesiyle, İYİ Parti´nin seçime katılması tartışmaları sona erdi. YSK, daha sonra yaptığı açıklamada İYİ Parti´nin seçime katılmasının önünde engel olmadığını belirtti. CHP´nin bu hamlesi Cumhur İttifakı tarafından eleştirilirken, Saadet Partisi, İYİ Parti ve Demokrat Parti´den destek gelmişti.