Tarih: 20.01.2024 18:58

Son Dakika: Bursaspor'un Yeni Başkanı Sinan BÜR!

Facebook Twitter Linked-in

Bursaspor’un olağanüstü Seçimli İdari ve Mali Genel Kurulu bugün Merinos Kongre Ve Kültür Merkezinde yapıldı. Yeşil beyazlı kulübün efsane futbolcularından Sinan Bür ile eski yöneticilerden Raşit Barışıcı’nın yarıştığı kongrenin kazananı Sinan Bür oldu.

SİNAN BÜR KİMDİR?

Milli futbolcu, yönetici ve spor yazarı. İlköğrenimini Merinos İlkokulu'nda, ortaöğrenimini Atatürk Lisesi orta kısmında tamamladıktan sonra Bursa Koleji'ni bitirdi. Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin İşletme-Pazarlama Bölümü'nden mezun oldu. Futbol yaşamına ortaokul sıralarında Emekli Albay Şirin Şahin'in özendirmesiyle başladı. Bursa Genç Karması'nda Necmi Güzeyle çalıştıktan sonra amatör lisansla Merinos'a geçti. Burada başarılı bir performans sergileyerek 1969'da profesyonel lisansla Bursaspor'a transfer oldu. Bursaspor'da aralıksız olarak on bir yıl süreyle forma giydi. 1972-1973 sezonunda takımın kaptanlığına getirildi. 1980'de aktif futbolculuk yaşamını noktalayıncaya değin bu görevini sürdürdü. Bursaspor formasıyla 274 lig maçında yer aldı ve 25 gol attı. Bu arada genç, amatör ve ümit milli futbol takımlarında da görev yaptı.
Aktif futbol yaşamını noktaladıktan sonra ticaret yaşamına atıldı, on yıl akaryakıt bayiliği, daha sonra sigortacılık dallarında çalıştı. 1993-1998 yılları arasında Bursaspor'da profesyonel yöneticilik de yapan Bür, 1985-1986 döneminde Cavit Çağlar ve 1987-1988 döneminde Orhan Özselek yönetimlerinde görev aldı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —