SORUN YAŞANAN HASTANELER MERCEK ALTINDA

BAŞBAKAN ERDOĞAN ``HASTANELERDEKİ SUİSTİMALLERİN PEŞİNDEYİZ``

SORUN YAŞANAN HASTANELER MERCEK ALTINDA
DÜNYA 13.08.2009 23:39:16 0

Geçtiğimiz haber bültenlerimizde İnegöl Devlet Hastanesi’nde yaşanan birtakım sorunları gündeme getirmiştik. Kalp krizi geçiren bir hastaya müdahale sırasında yaşanan aksaklıklar gözleri hastane yönetimine çevirmişti. Hastane ile ilgili sıkıntılar sadece İnegöl’de değil Türkiye’nin hemen her yerinde basına yansıyor.

 

Türkiye çapında yerel yayınları kontrol edip Başbakan ve Başbakan yardımcılarına iletmekle sorumlu olan Başbakanlık basın Müşavirliği ülke genelindeki hastane sorunlarını gözden kaçırmadı. Hastanelerde yaşanan sorunlar Bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da gündemindeydi.

 

Trabzon’da hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan hastanenin açılışına katılan Başbakan Erdoğan hastanelerdeki suistimallerin takipçisi olacaklarını kaydetti.

 

Erdoğan konuşmasında ayrıca sağlık alanında yapılan reformlardan bahsetti ve bir zamanların Türkiyesinden örnekler verdi.

 

Bu ve benzeri sorunların artık yaşanmadığına dikkat çeken Erdoğan, sağlıkta çok önemli adımlar attıklarını belirterek, doğan her çocuğun sosyal güvenceyle gözlerini açtığını söyledi.

 

Başbakan Erdoğan reformlar nedeniyle bütçeye ek yükler bindiğini, ama hiçbir şeyin sağlıktan önemli, olmadığını belirtti.