Süleyman Arif Emre dualarla anıldı

Süleyman Arif Emre dualarla anıldı

GÜNDEM 21.07.2024 21:28:27 0
Süleyman Arif Emre dualarla anıldı
Siyasetçi ve Şair Süleyman Arif Emre, vefatının 5. yılında İstanbul’da düzenlenen programla anıldı.
Siyasetçi ve Şair Süleyman Arif Emre, TYB İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen programla anıldı. Karacaahmet Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anma programında Kur’an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Süleyman Arif Emre’nin siyaseti bir dava aracı olarak gören ve bu uğurda bedel ödeyen fedakârlık kuşağının temsilcilerinden birisi olduğunu belirterek, "Merhum Süleyman Arif Emre, aynı zamanda çok kıymetli şiirleri olan müstesna bir şairdi. Temennimiz kaleme aldığı eserlerin okuyucuyla buluşturulması, hatıralarının derlenmesi ve hakkında bir armağan kitabın hazırlanmasıdır" dedi.
Gazeteci Yazar Hasan Sarıçiçek de, "Süleyman Arif Emre ağabeyle ölümünden önce son röportajı yapan birisi olarak onun fikir ve düşüncelerinin ne kadar önemli olduğunu her geçen gün daha da iyi idrak ediyoruz. O hayatını ülkesine ve insanına adamış birisi olarak bu uğurda çok çileler çekmiş ama hiçbir zaman davasından asla ödün vermemiştir. Kıbrıs Barış Harekatı’nın manifestosunu yazmıştır. Güzel bir tecelliyle harekatın yıl dönümü olan 20 Temmuz gecesi Hakk’a yürümüştür" dedi.
Süleyman Arif Emre’yi yakından tanıyan Nejdet Külünk de, Emre’nin en önemli özelliğinin alkışlara ve tribünlere boyun eğmeyişi olduğunu söyledi.
Anma programına merhumun mahdumu Ali Rıza Emre, iş adamı Ömer Emre, TYB Başkanı Mahmut Bıyıklı, Gazeteci Yazar Hasan Sarıçiçek, iş adamı Necdet Külünk başta olmak üzere çok sayıda seveni katıldı. Anma programı, Kurra Hafız Ali Fıstık Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi.

İşte Bursa’nın trafik sorununu çözecek proje!

2025’in dönüm noktaları Osmangazi’de konuşuldu

Bursa'da drone destekli trafik denetimi

Mersin'de yangın: 2 çocuk hayatını kaybetti

Büyükşehir'de kar alarmı

Nİlüfer'de HIV hastalığı ele alındı

Asgari ücret kararı sonrası gözler memur ve emekli zammında

Teknoloji sessizce hayatımızı yeniden yazıyor

İstanbul’da kar alarmı: Sıcaklıklar hızla düşüyor

Başkan Alper Taban gençlerle bir araya geldi

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 2025 yılını değerlendirdi

Yıldırım'da sessiz devrim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımları Türkiye Yüzyılı’nın temelidir

Bakan Kacır: Türkiye üretim gücüyle küresel rekabette öne çıkıyor

Cevdet Yılmaz: Ocakta enflasyonda 20'li rakamları göreceğiz

3 litre kızgın yağla kocasını öldürmüştü, istenen ceza belli oldu!

Başkan Özdemir: 2026 Nilüfer için daha güçlü bir yıl olacak

Altın ve Gümüşte tarihi rekor

Türkiye’de gelir dağılımında sınırlı iyileşme

İşte Cumhuriyet Başsavcılığı'nın işaret ettiği maç: 6 gözaltı

Başkan Aydın’dan kandil ikramı

TÜİK açıkladı: 2025’te tarımsal üretim geriledi

Uludağ’da Sezon Açıldı, Kar Gecikti

Bahis soruşturması: Erden Timur ve 14 futbolcu dahil 29 gözaltı kararı

Bursaspor’da Devre Arası Mesaisi Başladı

Faruk Çelik’ten ‘savaş’ ilanı: Artık susmayacağım!

CHP’den Antakya Ulu Camii tepkisi

Tülay Hatimoğulları'ndan 'anadilde ibadet' vurgusu: Kürtçe Kur'an okunabilmeli

Uludağ’da kaçak yapıya yıkım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Türk toplumunu kimseye ezdirmeyiz

Yükleniyor