Tarihi İskender kebabı, 7 milyon lira dolandıran 12 çalışanın yargılanmasına başlandı

‘LOKANTA HİLELERİYLE ZARARA UĞRATILDIK’

ASAYİŞ 3.03.2021 17:01:00 0
Tarihi İskender kebabı, 7 milyon lira dolandıran 12 çalışanın yargılanmasına başlandı

BURSA'da, yaklaşık 150 yıllık tarihi İskender kebapçısının 4'üncü kuşak temsilcisi olan kardeşler Oğuzhan ve Kayhan İskender İskenderoğlu'nun kendilerini 12 yılda 7 milyon lira dolandırdıkları iddiasıyla şikayetçi olduğu 12 çalışanın yargılanmasına başlandı. Tamamı tutuksuz sanıkların katılmadığı duruşmanın ardından açıklama yapan Oğuzhan İskenderoğlu, "Paradan ziyade bizim değer verdiğimiz şeyler var. Biz bir aile işletmesiyiz, bahsettiğimiz kişiler uzun yıllar çalıştıklarından dolayı gurur duyduğumuz, göğsümüz kabara kabara anlattığımız kişiler. Ben ve kardeşimin ellerinde büyüdüğümüz insanlar" dedi.

Bursa'da, 1867 yılında Mehmet Oğlu İskender tarafından kurulan İskenderoğlu Kebap, yaklaşık 150 yıl boyunca aile fertleri tarafından işletildi. Günümüzde, firmanın 4'üncü kuşak temsilcisi olan kardeşler Kayhan İskender İskenderoğlu ile Oğuzhan İskenderoğlu, çalışanlarının bir kısmının usulsüz yollarla müşteriden para aldığı yönünde şikayet aldı. Bunun üzerine 2 kardeş, restoran çalışanlarını takibe aldı. İskenderoğlu kardeşler, mutfak ve kasa kısmındaki güvenlik kameralarına ait görüntülerden mutfaktan çıkışı yapılan porsiyonları sayıp, gelir ve giderleri karşılaştı. Böylelikle kasada bir günde yaklaşık 5 bin lira eksik girdi olduğu saptandı. Kardeşler, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, işletmedeki güvenlik kameralarının 4 bin saatlik görüntü kaydını inceleyen polis, usulsüz para aldıkları belirlenen 12 çalışanı gözaltına aldı.

‘LOKANTA HİLELERİYLE ZARARA UĞRATILDIK’

Yolsuzluğun ortaya çıkması üzerine açıklama yapan Kayhan İskender İskenderoğlu, elden hesap alma, adisyonu iptal gösterme, hayalet masa olarak tabir edilen ve masadan kalkan müşterilerin yerine yeni bir müşteri geldiği zaman yeni bir adisyon açmak yerine, aynı masaya servis yapıyormuş gibi devam ederek, pahalı yiyeceklerin hesabının elden alınması, adisyona ise sadece meşrubatların işlenmesi gibi yöntemlerle çalışanların iş yerinden para aldığını iddia etti. Soruşturmada son 5 yılın araştırıldığını belirten İskenderoğlu, yolsuzluğun yaklaşık 12 yıl devam ettiğini ve 7 milyon lira zararları olduğunu iddia etti.

YARGI BAŞLADI

Soruşturma sonunda haklarında dava açılan tutuksuz 12 sanığın yargılanmasına bugün Bursa 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya, Oğuzhan İskenderoğlu ve avukatları ile sanık avukatları katıldı.

Duruşma bitiminde açıklama yapan Oğuzhan İskenderoğlu, adaletin tecelli edeceğine inandığını belirterek, "Bildiğini gibi, bu mesele 8 ay öncesinden başladı. Medyaya yeni intikal etti. Sizlerin vasıtasıyla tüm Türkiye'nin haberi oldu. Bizler böyle olmasını istemezdik ama sonuçta mağdur durumdayız.  Özellikle belirtmek istiyorum ki bu işveren ve işçi arasında görülen bir mesele olsa da, paradan ziyade bizim değer verdiğimiz şeyler var. Biz bir aile işletmesiyiz ve burada bahsettiğimiz kişiler burada uzun yıllar çalıştıklarından dolayı gurur duyduğumuz, göğsümüz kabara kabara anlattığımız kişilerdi. Ben ve kardeşimin ellerinde büyüdüğümüz insanlardan bahsediyoruz. Yargı süreci devam ediyor" dedi.

 

 

Atlas’ın ailesini tehdit eden şüpheli tutuklandı

Mübadelenin 103. yılı Nilüfer’de ezgilerle anıldı

Bursa Valiliği’nden Uludağ telesiyej arızası açıklaması

Matlı, Gulfood 2026’da Türk gıdasını zirveye taşıdı

Trafikte yarış yapan 4 sürücü yakalandı

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın paniği

Bakan Yerlikaya’dan Uludağ’daki kurtarma operasyonuna tebrik

Bursa fethin 700. yılında, Tanpınar’ın gözünden anlatıldı

Uludağ’da telesiyej arızası: Mahsur kalan tatilciler kurtarıldı

Bursa'da uçan tekmelerin bedeli ağır oldu: Ehliyetlere el konuldu!

Yarıyıl Şenliği’ne coşkulu final

Bursa otoyolunda ters şerit skandalı

Donald Trump'tan İran mesajı: Anlaşma olursa iyi, olmazsa göreceğiz

Bursa’da ters yöne giren araç panik yarattı!

Bursa’da çıkan yangına hızlı müdahale

Uludağ’a hafta sonu akını: Kuyruklar uzadı

Nilüfer’de korkutan kaza: Yaya son anda kurtuldu

SGK duyurdu: Emekli farkları 4 Şubat’ta hesaplarda

Altın ve Gümüş zirveden çakıldı

Ünlü isimlere uyuşturucu soruşturmasında yeni dalga

İnegöl’de tekstil fabrikasında acı ölüm

Kestel’in yeşil gücü Essen’de dünyaya açıldı

Yıldırım’da ortak akıl toplantıları sürüyor

Bursa’da trafikte uçan tekmeli kavga

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ulaşımda Türkiye’ye çağ atlattık

Mustafa Destici: 3 suça idam isterim

Martı TAG ile taksiciler Bursa’da karşı karşıya geldi

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi belli oldu!

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi belli oldu!

Makine sektör temsilcilerinden BTSO’da dev buluşma

Yükleniyor