TBMM Başkanı Kurtulmuş: Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışma söz konusu değil

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları kapsamında ilk 4 maddeyle ilgili herhangi bir tartışmanın söz konusu olmadığını vurguladı.

GÜNDEM 14.10.2024 10:22:00 0
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışma söz konusu değil

Kurtulmuş, "3. maddeyle ilgili bir tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabirle haksızlıktır, yanlışlıktır ve bir algı operasyonudur" dedi.

Kurtulmuş, İsviçre'nin Cenevre kentindeki Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cenevre'de, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğunu belirten Kurtulmuş, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği'nin (İSİPAB) istişare toplantısına katıldıklarını ve Filistin halkının haklarını savunma konusunda yoğun çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Anayasa Tartışmalarına Açıklık Getirdi

Kurtulmuş, anayasanın ilk 4 maddesi hakkında çıkan tartışmalarla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin, anayasanın 3. maddesiyle ilgili tartışmaların olup olmadığına yönelik sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, bu konuda yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti. Gazi Üniversitesi'nde yaptığı konuşmanın yanlış yorumlandığını ifade eden Kurtulmuş, "Konuşmamda 3. maddeyle ilgili hiçbir ifade geçmemiştir. Anayasada hangi maddelerin yazılacağından çok, anayasanın nasıl yapılacağına odaklanılmalıdır" dedi.

"İlk 4 Maddeyle İlgili Tartışma Yok"

TBMM Başkanı Kurtulmuş, anayasanın ilk 4 maddesi hakkında tartışma başlatmanın sürece zarar vereceğini ve vakit kaybettireceğini belirterek, "İlk 4 maddeyle ilgili bir tartışma söz konusu değildir. Bu konuda yapılan yanlış algı operasyonlarını kabul etmem mümkün değil" ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, anayasa yapım sürecinin demokratik, şeffaf ve katılımcı bir şekilde yürütülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yeni anayasa çalışmaları kapsamında tüm siyasi partilerle görüşmelerin sürdüğünü ve hiçbir partinin kapıyı kapatmadığını söyleyen Kurtulmuş, bu süreçte hukuk fakülteleri, yargı camiası ve sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerinin alındığını vurguladı.

Türkiye’de gelir dağılımında sınırlı iyileşme

İşte Cumhuriyet Başsavcılığı'nın işaret ettiği maç: 6 gözaltı

Başkan Aydın’dan kandil ikramı

TÜİK açıkladı: 2025’te tarımsal üretim geriledi

Uludağ’da Sezon Açıldı, Kar Gecikti

Bahis soruşturması: Erden Timur ve 14 futbolcu dahil 29 gözaltı kararı

Bursaspor’da Devre Arası Mesaisi Başladı

Faruk Çelik’ten ‘savaş’ ilanı: Artık susmayacağım!

CHP’den Antakya Ulu Camii tepkisi

Tülay Hatimoğulları'ndan 'anadilde ibadet' vurgusu: Kürtçe Kur'an okunabilmeli

Uludağ’da kaçak yapıya yıkım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Türk toplumunu kimseye ezdirmeyiz

Sadettin Saran, adli kontrolle serbest bırakıldı

Bakan Uraloğlu: Sabiha Gökçen Havalimanı, 11 ayda 2024'ün yolcu rekorunu geride bıraktı

Piremir’e gençlik ve spor merkezi

MSB’den Libya heyetini taşırken düşen uçakla ilgili açıklama geldi

İnegöl’de üç aylar özel programı

Özgür Özel: "Benim Avrupa'da randevu isteyip de alamadığım bir kişi yok. İspatlanırsa istifa ederim"

Büyükşehir Belediyesi’nde yeni yıl programı

İstanbul'da Deaş'a yılbaşı operasyonu: 115 gözaltı

Osmangazi Belediyesi’nde 2026 planlaması

Yurt genelinde soğuk hava dalgası

Sadettin Saran hakkında gözaltı kararı!

Bu köye taşınanlara çılgın teşvik: Her yetişkin için 25 bin, her çocuk için 12 bin dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e sert tepki: "Kendi milletvekiline saygı duymayan, milletine saygı duyar mı?"

Osmangazi yüzmede barajı geçti

Cezaevinde şiddet gören Güllü'nün kızı Tuğyan, Silivri'ye sevk edildi

İnegöl karla mücadeleye hazır

Hakan Fidan'dan Hamas görüşmesi

MEB'den fenomen öğretmenlere inceleme

Yükleniyor