Tarih: 24.06.2015 18:52

TBMM´DE BAŞKANLIK YARIŞI

Facebook Twitter Linked-in

 

Meclis´te 25. dönem 9 saati aşkın süren yemin töreniyle başladı. Bundan sonra ise sırada Meclis Başkanı seçimi var. 29 Haziran gece yarısına kadar adaylar başvurularını yapmak zorunda.

30 Haziran´da ise, Meclis Başkanı seçimi için turlar başlayacak. Meclis Başkanı seçildikten sonra Cumhurbaşkanının, hükümetle ilgili görevlendirme yapması da bekleniyor. Bu arada 3 partinin Meclis Başkanlığı için adayları netleşti.

CHP lideri kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası Deniz Baykal´ı Meclis´teki makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, kurulun, Baykal´ı aday gösterme kararını iletti. Görüşme sonrası açıklama iki isimden geldi.

CHP´nin ardından gün içinde Milliyetçi Hareket Partisi de Meclis Başkanlığı için adayını açıklamadı ve MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu adaylık dilekçesini Meclis Başkanlığı´na sundu. İslam Konferansı Teşkilatı´nın eski genel sekreteri İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı Seçimi´nde de CHP ve MHP´nin çatı adayı olmuştu.

Meclis başkanlığı için adayını açıklayan ilk parti ise HDP´ydi. AK Parti´nin kurucuları arasında yer alan ve bu dönem HDP´den meclise giren Dengir Mir Mehmet Fırat HDP´nin aday ismi. AK Parti ise henüz meclis başkanlığı için adayını açıklamadı. Meclis Başkanı seçimi, kurulacak hükümetin yapısının ilk işaretlerini verecek olması nedeniyle büyük önem taşıyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —