TBMM'de 2025 Yılı Bütçe Görüşmeleri yarın başlayacak

TBMM Genel Kurulu'nda, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine yarın başlanıyor.

GÜNDEM 8.12.2024 11:54:00 0
TBMM

TBMM Genel Kurulu'nda, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine yarın başlanacak. Genel Kurulda, bütçe görüşmeleri belirlenen takvime göre 12 gün sürecek. Cumartesi ve pazar dahil, aralıksız olarak toplanacak olan Genel Kurul, günlük programını tamamlayana kadar çalışmalarına devam edecek.

Görüşmelerin ilk gününde, Genel Kurula Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlık edecek.

Yarın saat 12.00’de başlayacak olan görüşmelerde, hükümet adına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Saadet Partisi Grubu adına Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan ve İstanbul Milletvekili Selim Temurci, İyi Parti adına Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu, MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Filiz Kılıç, DEM Parti'den Eş Genel Başkanlar Tülay Hatımoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ile Grup Başkanı Abdullah Güler konuşacak. Ayrıca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ve DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır şahsı adına söz alacak.

Görüşmeler nedeniyle Meclise ziyaretçi alınmayacak, siyasi partilerin grup toplantıları da yapılmayacak.

Bütçe görüşmelerinin ilk haftası için takvim şu şekilde:

  • 9 Aralık Pazartesi: Bütçenin tümü.
  • 10 Aralık Salı: Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, Kamu Denetçiliği Kurumu, Ceza ve İnfaz Kurumları ile diğer kurumlar.
  • 11 Aralık Çarşamba: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve diğer ilgili kurumlar.
  • 12 Aralık Perşembe: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türk Patent ve Marka Kurumu ve diğer ilgili kurumlar.
  • 13 Aralık Cuma: Milli Savunma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve diğer ilgili kurumlar.
  • 14 Aralık Cumartesi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve diğer ilgili kurumlar.
  • 15 Aralık Pazar: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve 127 üniversite.

Ayrıca, ihtisas ve araştırma komisyonları da toplanarak gündemdeki konuları ele alacak. Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonunda, Sağlık ile Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarının yetkilileri sunum yapacak. Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor bakanlıklarının yetkilileri ile Prof. Dr. Murat Okçu, "Dijital platformlarda çocuk istismarı" konusunda İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu'nu bilgilendirecek.

Atış Yapı davasında iflas kararı çıkmadı

Bursa şehitlerini uğurladı

Bursa’da 2 milyon kişi risk altında öyle mi?

Şehitlerimizi taşıyan uçak Bursa'ya inemedi, uçak pisti pas geçti

Bozbey’den su tarifesi açıklaması: “Doğru yapmamışız dedik"

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın hastaneye kaldırıldı

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’dan yüzde 30’luk su zammı tepkisi

Bursa’da suya %30 zam

Türkiye şehitlerini uğurluyor

İnegöl’de 7 kişi, ormandan topladıkları mantarlardan zehirlendi

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Ankara'da!

Bahis soruşturmasında Süper Lig ve 1'inci Lig'de forma giyen isimlerin cezaları belli oldu

Yenice mahallesinde otopark sorunu çözülüyor

Bursa şehitlerini yarın uğurlayacak

Nilüfer’de ara tatil Pancar Deposu’nda renklendi

Bakanlık uçak kazasının ardından merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’ya geliyor!

MSB: Şehitlerimizin naaşları bugün Türkiye’ye getirilecek

Osmangazi’de Atatürk sevgisi perdeye yansıdı

Benzine zam yolda

Usta sanatçı Muazzez Abacı doğum gününde vefat etti

İbrahim Burkay:” Ödemelerde hiçbir aksama ve gecikme söz konusu değildir”

Bursalı şehit çocukluk arkadaşıyla aynı gün şehit düştü

Sosyal medyaya yaş sınırı mı geliyor?

CHP'li Yücel: "İddianame, CHP'nin kurumsal kimliğini hedef alan siyasi bir metin"

Osmangazi Belediyespor’dan madalya rekoru

Cumhurbaşkanı Bursa’ya gelecek mi?

Yıldırım Belediyesi'nden 5.867 tapu

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Yürek yakan anlar: Şehidin ailesine haber ulaştı

Yükleniyor