TBMM'de 2025 Yılı Bütçe Maratonu Başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 22 Ekim'de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2025 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi teklifine ilişkin sunum yapacak.

TBMM
Haberi Sesli Oku
GÜNDEM 17.10.2024 10:09:00 0

Bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek törenle bütçenin bağlanması planlanıyor.

Bütçe Görüşmeleri Başlıyor

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlayacak görüşmelerde ilk durak, 22 Ekim'de yapılacak sunum olacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın sunumunun ardından komisyon üyelerinin hazırlıkları için görüşmelere bir hafta ara verilecek. 30 Ekim'de ise bütçenin geneli üzerinde tartışmalar başlayacak.

Bakanlıklar Sırayla Sunum Yapacak

Genel görüşmelerin ardından, kurum bütçeleri ele alınacak. İlk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı bütçesi değerlendirilecek. Sonrasında Cumhurbaşkanlığı kabinesine bağlı 17 bakanlık bütçeleri sırayla görüşülecek. En son ise Cumhurbaşkanlığı bütçesi masaya yatırılacak. Ayrıca, 2024 yılı Sayıştay raporları da bu süreçte incelenecek. Müzakerelerin bir ay sürmesi bekleniyor.

Ziyaretçi Yasağı Uygulanacak

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlayan görüşmeler, Aralık ayında Meclis Genel Kurulu'nda devam edecek. Genel Kurul, 12 gün boyunca aralıksız mesai yapacak. Görüşmeler süresince Meclis'e ziyaretçi kabul edilmeyecek ve siyasi partiler grup toplantılarına ara verecek.