TBMM'de bisikletli günler: Bakan Kasapoğlu ve milletvekilleri tur attı

Sağlık ve çevre için bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından, Meclis'e 30 bisiklet teslim edildi. Meclis’teki ilk bisiklet turu ise heyecanlandırdı.

GÜNDEM 29.11.2022 17:33:00 0
TBMM

TBMM'de, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Bisiklet Endüstrisi Derneği iş birliğiyle "Sağlık ve Çevre İçin Bisiklet" sloganıyla "TBMM’de Bisikletli Günler" programı düzenlendi.

"Herkes için spor"

Törene katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "herkes için spor" felsefesiyle hareket ettiklerini söyledi.

"Sporu fiziksel, ruhsal ve sosyal sağlık unsuru olarak görüyoruz. O yüzden ülkemizin tüm fertlerinin spora erişimini çok değerli buluyoruz. Bu konuda da önemli adımlar attık." diyen Kasapoğlu, bisikletin insan ve çevre sağlığı açısından çok önemli olduğuna dikkati çekti.

“Meclis'te bisikletlerin kullanılması bizim için büyük heyecan”

Türkiye'nin farklı yerlerinde yaptıkları hizmetlere de değinen Kasapoğlu, “Bisikletin yaygınlaşmasına yönelik çabalarımız devam edecek. Meclis'te bisikletlerin kullanılması bizim için büyük heyecan vesilesidir. Bakanlık olarak her türlü katkı ve desteği vermeye hazırız. Gazi Meclisimiz de sporda büyük bir ilgi duyuyor. Parlamentomuzun spor ile ilgili her türlü talep ve açılımının yanındayız. 'Herkes için spor' sloganıyla bisikletin yaygınlaşması için çaba harcayacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu, projeye destek veren herkese teşekkür etti.

“Teknoloji, bisikletle mücadele edemedi”

TBMM Başkanvekili Celal Adan da "Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin bisikletle mücadele edemedi. Dünyanın kalkınmış ülkelerinde hemen hemen her mahalle ve evde bisiklet bulunduğunu görüyoruz. TBMM'deki bu faaliyetin bütün milletimize mal olacak bir heyecan oluşturacağından endişe duymuyorum." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç ise bisikletlerin yoğun bir şekilde çalışan milletvekillerine kolaylık sağlayacağını, bisikletlerle milletvekillerin yoklamaya yetişebileceğini, basın mensuplarının da bu imkandan faydalanabileceğini kaydetti.

Bisikletle tur attılar

Programda TBMM Başkanvekili Adan, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'na çiçek ve hediye taktim etti.

daha sonra Bakan Kasapoğlu ve milletvekilleri, bisiklete binerek tur attı.

Osmangazi'de mini voleybol coşkusu

Kontrolden çıkan otomobil can aldı

Bakan Fidan’dan KİB Genel Sekreteri’ne kabul

Nilüfer’de müziğin kültürel yolculuğu

İnegöl Belediyesi’nden kronik hastalara ücretsiz hastane servisi

İYİ Parti Anıtkabir'i ziyaret etti

Abdulkadir Uraloğlu: Trabzon-Ankara arası hızlı trenimizle 4,5 saate düşecek

Otobüste yolcuyu darbedip, 'Komutanımı çağırın' dedi: O anlar kamerada

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayrağımıza uzanan kirli elleri bulup, bunun hesabını soracağız

Yere atılan izmaritin belediyeye 35 milyon liralık maliyeti

Cumhur İttifakı zirvesi bugün Ankara’da yapılacak

Bursa trafiği için yeni kavşak ve bulvarlar yolda

Bursa’da molotoflu saldırı: 8 şüpheli yakalandı

Oyak Renault’tan çocuklara trafik güvenliği eğitimi

Bursa oto devi duyurdu: Ucuz model yolda

Altın ve gümüşte tarihi zirve: Gram altın 7 bin tl'ye dayandı

Yıldırım’da dar gelirliye su faturası desteği

Donald Trump: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir telefon görüşmesi yaptık

Şam–SDG hattında ateşkes kararı

Bursa'da ulaşıma %15 zam

Büyükşehir Meclisi’nden ikinci oturum

Bursa'da TIR devrildi: 1 yaralı

Hakan Fidan: Suriye'de 18 Ocak mutabakatını destekliyoruz

Alaçam kar Festivali’ndeki aksaklıklarla ilgili Başkan Ferhat Erol’dan açıklamalarda bulundu

Tarım deposu ilçe gıda sanayi ile şahlanacak

AK Parti'li Ömer Çelik: Kanlı Yanvar şehitlerini rahmet ve saygıyla anıyoruz

Bursa’da yılın ilk fuarı Junioshow kapılarını açtı

Burulaş'ta hem eğitim hem eğlence

FETÖ üyesi eski hakime 9 yıl hapis cezası verildi

2 Çocuk babasından acı haber

Yükleniyor