TBMM’de yoğun mesai başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 8 Ekim Salı günü yoğun bir gündemle toplanıyor.

TBMM’de yoğun mesai başlıyor
Haberi Sesli Oku
GÜNDEM 6.10.2024 11:10:00 0

Meclis Genel Kurulu’nda, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ve bölgedeki gelişmeler masaya yatırılacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, milletvekillerini Orta Doğu'daki son duruma ilişkin bilgilendirecek. Toplantının kapalı oturum şeklinde yapılıp yapılmamasına ise birleşim başladıktan sonra karar verilecek.

İsrail Saldırıları TBMM Gündeminde
Genel Kurul, İsrail’in saldırıları ve Türkiye’nin bu konuda aldığı tedbirleri ele alacak. Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları, bölgedeki gelişmeleri detaylı şekilde aktararak, Türkiye’nin diplomatik ve askeri planlarına dair bilgi verecek.

Öğretmenlere Yönelik Şiddete Karşı Yasal Düzenleme
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi de Genel Kurul’da görüşülmeye devam edilecek. 42 maddelik teklifin 25 maddesi şu ana kadar kabul edildi. Bu düzenlemeyle öğretmenlere yönelik şiddet suçlarına karşı cezalar artırılacak. Kasten yaralama suçu işleyenler, 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası ile yargılanabilecek. Ayrıca Milli Eğitim Akademisi’nin kurulması ve öğretmenlerin teorik ve pratik eğitim alması da kanun teklifinin önemli maddeleri arasında yer alıyor.

Meclis Komisyonlarında İslam Düşmanlığı Ele Alınacak
TBMM'nin komisyonları da yoğun bir gündemle çalışmaya devam edecek. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na bağlı İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu, çarşamba günü bir araya gelerek Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) İslam düşmanlığı ve ırkçılık konularında sunum alacak.

TBMM’de, hem yurtiçi hem de uluslararası gündemi ilgilendiren kritik konular ele alınırken, eğitim ve insan hakları alanında önemli yasal düzenlemeler de masada olacak