TBMM'nin gündemi yeni haftada da yoğun olacak

Genel Kurul, 4 Şubat Salı günü başlayacak çalışmalarında TSK'nın deniz unsurlarının görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresini ele alacak.

GÜNDEM 2.02.2025 12:41:00 0
TBMM

Genel Kurul, 4 Şubat Salı günü başlayacak haftalık çalışmalarına, ilk olarak TSK deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 10 Şubat 2025'ten itibaren 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresini ele alarak başlayacak.

Bu tezkerenin ardından Azerbaycan, Pakistan ve Türkmenistan ile yapılan uluslararası anlaşmaların uygun bulunduğuna dair kanun teklifleri görüşülecek. Genel Kurul, ayrıca Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi'nin ilk 10 maddesinin kabul edilmesinin ardından teklifin görüşmelerine devam edecek.

Teklif, meslekte fiilen 8 yılını tamamlamış hakim ve savcıların, öğretim elemanı olarak görev yapmak üzere Adalet Bakanı tarafından Türkiye Adalet Akademisi'ne atanmasına imkan tanıyacak. Ayrıca, akademi bünyesinde Hukuk Araştırmaları Merkezi kurulacak ve 18 kişiden oluşacak Eğitim Kurulu eğitim programlarını belirleyecek. Hakim ve savcı yardımcıları ile hakim ve savcılara yönelik eğitim programları ücretsiz olacak.

Komisyon gündemlerinde ise çeşitli konular ele alınacak. Çocuklara Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini dinleyecek. Dilekçe Komisyonu, Türkiye'de Finansal Okuryazarlığın Yaygınlaştırılması ve Düzeyinin Artırılması Alt Komisyonunda Ticaret Bakanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı yetkilileri sunum yapacak. Yapay Zeka Araştırma Komisyonunda ise Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yetkilileri bilgi verecek. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu ise Erzurum ve Erzincan Ceza İnfaz Kurumları İnceleme Raporlarını görüşecek.

Salı ve Çarşamba günleri ise Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler kendi grup toplantılarını gerçekleştirecek.

İnegöl’de kazada hayatını kaybeden Öykü toprağa verildi

İnegöl’de iftar hazırlığı sırasında çıkan yangın paniğe neden oldu

İran'dan gelen bir füze daha imha edildi

Nilüfer'de 4 kaçak yapı yıkıldı!

Saliha Erdim Yıldırımlılarla buluştu

Boş tencerenin götüremeyeceği iktidar vardır

Putin’den Hamaney’e tebrik

Osmangazi’de gönül sofrası Kiremitçi’de kuruldu

İznik’te evin çatısı küle döndü

Bursa’da milyonluk tefecilik çetesi çökertildi

Bursa’da iftar davetine mehter sürprizi

Büyükşehir'de 8 Mart coşkusu

MSB: F-16’lar KKTC’ye konuşlandırıldı

Kestel’de 8 Mart sürprizi: Başkan Erol’dan kadınlara jest

İnegöl’de gece yarısı gaz alarmı: Apartmanlar tahliye edildi

Petrol fiyatlarında rekor: Brent 119 doları gördü

İBB’ye yönelik ‘Yolsuzluk’ davasında ilk duruşma başlıyor

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde Orta Doğu’daki savaş var

İnegöl’de havaya ateş açtığı anları paylaşan kişi yakalandı!

Bursa'da hissedilen deprem!

İnegöl’de apartmanın çatısı alev alev yandı

Bursa'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

Bursa’da sokak ortasında esnaf kavgası

Bursa'da ters şeride giren otobüs trafiği riske attı!

İnegöl'de el freni çekilmeyen otomobil dehşet saçtı: 1 ölü 2 ağır yaralı

Başkan Özel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Kritik haftada Bursaspor liderliğini pekiştirdi

“Eşitlik ses ister, biz buradayız” Nilüfer’de yankılandı

Bursalılar hafta sonu Ulu Cami’ye akın etti

Bursa’da fabrika bacasında yangın

Yükleniyor

loading