TBMM'nin gündemi yeni haftada da yoğun olacak

Genel Kurul, 4 Şubat Salı günü başlayacak çalışmalarında TSK'nın deniz unsurlarının görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresini ele alacak.

GÜNDEM 2.02.2025 12:41:00 0
TBMM

Genel Kurul, 4 Şubat Salı günü başlayacak haftalık çalışmalarına, ilk olarak TSK deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 10 Şubat 2025'ten itibaren 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresini ele alarak başlayacak.

Bu tezkerenin ardından Azerbaycan, Pakistan ve Türkmenistan ile yapılan uluslararası anlaşmaların uygun bulunduğuna dair kanun teklifleri görüşülecek. Genel Kurul, ayrıca Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi'nin ilk 10 maddesinin kabul edilmesinin ardından teklifin görüşmelerine devam edecek.

Teklif, meslekte fiilen 8 yılını tamamlamış hakim ve savcıların, öğretim elemanı olarak görev yapmak üzere Adalet Bakanı tarafından Türkiye Adalet Akademisi'ne atanmasına imkan tanıyacak. Ayrıca, akademi bünyesinde Hukuk Araştırmaları Merkezi kurulacak ve 18 kişiden oluşacak Eğitim Kurulu eğitim programlarını belirleyecek. Hakim ve savcı yardımcıları ile hakim ve savcılara yönelik eğitim programları ücretsiz olacak.

Komisyon gündemlerinde ise çeşitli konular ele alınacak. Çocuklara Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini dinleyecek. Dilekçe Komisyonu, Türkiye'de Finansal Okuryazarlığın Yaygınlaştırılması ve Düzeyinin Artırılması Alt Komisyonunda Ticaret Bakanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı yetkilileri sunum yapacak. Yapay Zeka Araştırma Komisyonunda ise Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yetkilileri bilgi verecek. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu ise Erzurum ve Erzincan Ceza İnfaz Kurumları İnceleme Raporlarını görüşecek.

Salı ve Çarşamba günleri ise Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler kendi grup toplantılarını gerçekleştirecek.

Osmangazi’de yeni gezici kütüphane yollarda

Belediyecilikte Yıldırım Modeli Türkiye'ye örnek oldu

Nilüfer’de kaldırım işgaline geçit yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençler Türkiye’nin istikbalidir

Yıldırım’daki sessiz devrimden Büyükşehir adaylığına uzanan yol

Bursa’da bıçaklı kavga can aldı

Kanal 16 yönetiminden Bursa Emniyet Müdürü Gökçe’ye ziyaret

Ay-yıldızlılar A Ligi’nde devlerle karşı karşıya

Başkan Erol’dan manevi mekânlara vefa

Resmi Gazete’de yayımlandı: Bahis sitelerine yeni sınır

Taksilerde yeni dönem başlıyor: Mali cihaz zorunlu hale geliyor

BTSO bebek ve çocuk sektörünü New York’a taşıdı

Bursa'da zincirleme kazada motosikletli son anda kurtuldu

Büyükşehir'den hayvancılığa destek

Ercan Özel: Çocuklarımızın güvenliği her şeyden önemli

Osmangazi Belediyesi’nden sanat dolu gece

Bozbey, Avrupa’daki koruma modellerini yerinde gördü

Müstehcenlik ve kara para iddiası: OnlyFans’a büyük baskın

İnegöl’de otobüste sigara içen şoföre ceza

Bursa’da yasaklı kaplumbağa satışına baskın

Vucic’ten Erdoğan’a övgü: “Büyük bir dünya lideri”

Bursa’da hayvancılık için ortak adım

Bülent Arınç’tan dikkat çeken sözler

Nilüfer’de annelere ücretsiz ulaşım desteği

Yenişehir ve Bingazi arasında kardeşlik protokolü

İnegöl'de Nöbetçi Kitaphaneler 6 yılda 816 bin kişiye ulaştı

İkinci kattan düşen kadın hastaneye kaldırıldı

Bursa'nın fethinin 700. yılına anlamlı yarışma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı için durmadan çalışacağız

İnegöl’de metal atölyesinde iş kazası

Yükleniyor