Tarih: 17.03.2009 23:50

T.C. NO`SU OLMAYAN VATANDAŞLAR NÜFUS DAİRELERİNE AKIN ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

YSK`nın yerel seçimlere kısa bir süre kala duyurduğu `TC numaralı kimlik kartı` şartı krize yol açtı. Kararı duyan vatandaşlar nüfus dairelerine akın etti. Yüksek Seçim Kurulu`nun seçimlerde, `TC kimlik numaralı belge ibraz etme` şartı, 10 milyondan fazla seçmeni oy kullanamama riskiyle karşı karşıya bıraktı.

 

Kararı duyan vatandaşlar İnegöl nüfus dairesine akın etti.  İnegöl Nüfus Müdürlüğü önünde kimliğinde Tc kimlik No’su yazmayan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Oy verme hakkını kullanmak isteyen vatandaşlar Nüfus Müdürlüğü önünde uzun süre beklemek zorunda kaldı.

 

Saatlerce bekleyip kendisine sıra gelmesini bekleyen bazı vatandaşlar ise, vesikalık fotoğraflarının eski olduğu gerekçesiyle geri gönderildi.

 

Nüfus Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar isimleri okunup tek tek içeriye alındı.

 

Vatandaşlar ise alınan bu kararda geç kalındığı görüşünde…

 

YSK’nın almış olduğu kararın ardından Nüfus Müdürlüğü personeli yoğun bir mesai içerisine girdi.

 

Başbakan Erdoğan’ın Bursa mitinginde bu şekilde uyarılarda bulunduğu kararla ilgili Bursa Valisi Şehabettin Harput’tan da bir açıklama geldi. Vali Harput, 29 Mart`taki yerel seçimlerde kimliklerinde TC kimlik numarası bulunmadığı için oy kullanamayacak olan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için nüfus müdürlüklerinin saat 24.00`a kadar, gerekirse sabaha kadar çalışacaklarını belirtti.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —