TEOG SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

SONUÇLAR E-OKUL SİSTEMİNDEN ÖĞRENİLEBİLİR

TEOG SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI
/kanal16haber.com/2017-5/31/124151460b.mp4
EĞİTİM 31.05.2017 10:29:58 0

 

8. sınıf öğrencilerinin liseye geçişi kapsamında yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınav (TEOG) sınav sonuçları bugün resmen açıklandı. MEB tarafından saat 10.00´da açıklanacağı duyurulan TEOG sonuçları ile ilgili milyonlarca öğrenci büyük merak içinde.

 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçis Sınavı olarak bilinen TEOG sonuçları bugün resmen açıklandı. 26-27 Nisan tarihlerinde yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı´nın resmi Twitter sayfasından bir açıklama yapıldı. 

TEOG sınav sonuçlarını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayarak sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz.

TEOG SONUÇLARI

E-OKUL VBS GİRİŞ

TEOG SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

TEOG sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ?Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş? yapmaları gerekmektedir. Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi´ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece TEOG sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son notları ve en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

MEB´in kullanıma sunduğu TEOG Puan Hesaplama sistemi sayesinde öğrenciler, puanlarını tahmini olarak hesaplayabilirler. Bunun için aşağıdaki linkten TEOG PUAN HESAPLAMA ekranına giriş yapılması gerekiyor.