THK uçakları yangınla mücadeleye hazır

Türk Hava Kurumu (THK), kuruma ait olan ve orman yangınlarıyla havadan müdahalede kullanılan CL-215 amfibik yangın uçaklarının 4 tanesinin bakım ihtiyacı TUSAŞ ile yapılan işbirliği çerçevesinde tamamlandı.

GÜNDEM 16.06.2022 21:46:00 0
THK uçakları yangınla mücadeleye hazır

Türk Hava Kurumu (THK), kuruma ait olan ve orman yangınlarıyla havadan müdahalede kullanılan CL-215 amfibik yangın uçaklarının 4 tanesinin bakım ihtiyacı TUSAŞ ile yapılan işbirliği çerçevesinde bir yıla aşkın çalışmanın nihai aşamasına gelindiğini açıkladı.


Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığından yapılan açıklamada, “9 adet CL 215 amfibik yangın söndürme uçağımızdan uçuşa elverişlilik alabilecek 6 uçaktan ilk etapta 4 adedinin bakımları Tarım ve Orman Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı işbirliği sonucu TUSAŞ’ın destekleriyle yapılmaya başlandı. Bunlardan 3 adedinin bakımları tamamlandı. 1 uçağımızın da bakımı son aşamasında. 2 adet uçağımızın bakımı da bir yandan devam edecek ve en geç önümüzdeki yıla hazır hale gelecektir” denildi.


Açıklamada, “Uçaklarımız Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından denetlenmekte, TUSAŞ’ın isteğiyle THY’den gelen teknik ekip tarafından genel ve son kontrolleri yapılmakta. 2 uçağımız bütün kontrolleri SHGM ve TUSAŞ tarafından yapıldıktan sonra, 15-16 Haziran’da THK Etimesgut yerleşkesinden havalanarak uçuşlarını başarıyla gerçekleştirdi. Pilotlarımızın işe alım süreci tamamlanarak, tazeleme ve yenileme eğitimlerine başlandı. CL-215 amfibik uçaklarımız piston motorlu olup dünyada az sayıda kaldığı için yedek parça temini uzun zaman almaktadır. TUSAŞ ve üretici firma desteği ile yedek parça temin edilebildiği müddetçe hizmet verecektir.
Tarım ve Orman Bakanlığı ve Savunma Sanayi Başkanlığı işbirliğine istinaden Tarım ve Orman Bakanlığına hizmet sunmak üzere TUSAŞ-THK iş ortaklığı olarak 3+1 uçak kiralama teklifimiz de bugün uygun bulunarak işlemi tamamlandı. Temmuz ayı itibariyle uçaklarımız yangın bölgelerinde konuşlanacak ve 4 adet uçağımız ay içinde faal olarak hizmette bulunacaktır” ifadelerine yer verildi.

Bursaspor transfer tahtası borcu için 551 milyon 500 bin TL ödedi

AK Parti’nin bayramlaşma programı belli oldu

"86 milyon el ele: Huzur ve refah için yeni bir sayfa!"

Gazze'de ölü sayısı 54 bin 381'e ulaştı

Otomobilin altında kalan yavru kedi öldü, annesi başından ayrılmadı

‘Hiç Kimsenin Hikayesi’ oyunu Osmangazi’de sahnelendi

Bursa'da kaçak sigara üreten 4 şüpheliye gözaltı

Bursa merkezli 25 ilde dolandırıcılık operasyonu: 18 kişi tutuklandı

İlk yüzer doğal gaz üretim platformu 'Osman Gazi' Filyos'ta!

Kurtuluş: "Geçmişi değerlendirdik, geleceğe dair yol haritamızı netleştiriyoruz"

Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi’nden İznik’e anlamlı ziyaret

İBB operasyonunda 5.Dalga: 47 Gözaltı

Motosiklet ile çarpışan bisiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Bursa turizminde yeni hamleler konuşuldu

AK Parti’nin Meclis Başkan Adayı Numan Kurtulmuş oldu

Yenişehir’in sokakları yenileniyor

Başkan Gürkan'dan Bursaspor'a müjde

Bursa’nın kalbinde elektrik rezaleti!

Barış masası yeniden Türkiye'de kuruluyor

İşsizlik oranı nisanda yüzde 8,6’ya yükseldi

Emekliye bayram ikramiyesi ödemeleri yarın başlıyor

Türkiye ekonomisi 2025'in ilk çeyreğinde yüzde 2 büyüdü

Çiftlik evinde baltayla öldürülmüş halde bulundu

Narin cinayetinde 15 sanık tekrar hakim karşısında

Bursa'da tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

KKTC Başbakanı Üstel: Türkiye olmasa belki de Kıbrıs Türk'ü bugün Filistinliler gibi olacak

Osmangazi Belediyesi’nde vezneler hafta sonu da açık olacak

İnfaz düzenlemesi 19.800 mahkumu kapsıyor

Bursa’nın hayalet bürokratlarına ders veren tapu müdürü

İnfaz düzenlemesi meclis'e sunuldu: 9 Kanunda değişiklik yapılacak

Yükleniyor