Ticaret Bakanlığı’ndan Bursa'da fiyat listesi denetimi

Ticaret Bakanlığı, 17 ilde restoran, lokanta ve kafelerde fiyat listeleri için denetim yaptı. Bursa Ticaret İl Müdürü Aslanlar: "Denetimlerimiz devam edecek" dedi.

Ticaret Bakanlığı’ndan Bursa
BURSA HABER 14.03.2024 11:44:00 0

Ticaret Bakanlığı, 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe giren Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik kapsamında, aralarında Bursa'nın da bulunduğu 17 ildeki restoran, lokanta ve kafelerde tarife ve fiyat listelerinin görünür şekilde işletmenin önüne ve masaların üzerine konulması uygulamasına ilişkin denetim yaptı.

Ticaret Bakanlığı'ndan restoranlara fiyat listesi denetimi

Bakanlık ekipleri, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Manisa, Aydın, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Tekirdağ, Samsun, Kayseri, Konya, Adana, Mersin ve Van'da gerçekleştirilen denetimlerde, işletmelerin tarife ve fiyat listelerini tüketicilerin kolaylıkla görebileceği şekilde bulundurup bulundurmadığını kontrol etti.

Denetimlerde 2 bin 172 lira para cezası uygulanacak

Denetim esnasında tarife ve fiyat listelerine rastlanılmaması halinde, her bir aykırılık için 2 bin 172 lira ayrı ayrı idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Bursa Ticaret İl Müdürü Aslanlar: "Denetimlerimiz devam edecek"

Bursa Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar, yazılı veya basılı materyaller, dijital veya elektronik pano ya da levha şeklinde olabilen tarife ve fiyat listelerinin işletmelerin giriş kapısında bulundurulması gerektiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Denetim sonucu herhangi bir aykırılığa rastlanılmaması halinde ise işletme yetkilisine teşekkür ederek denetimi sonlandırıyoruz. Piyasada herhangi bir aykırılığa, düzensizliğe, dalgalanmaya ve haksızlığa mahal vermemek adına, yasal ticareti de zorlaştırmadan ve engellemeden geniş kapsamlı piyasa denetimlerimiz il genelinde devam ediyor."