Tıp Fakültesi’ne 300 ek yatak ve randevu sistemine yapay zeka ayarı

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ferudun Yılmaz Kanal 16 canlı yayınına katıldı.

GÜNDEM 13.08.2024 17:24:00 0
Tıp Fakültesi’ne 300 ek yatak ve randevu sistemine yapay zeka ayarı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Kanal 16 canlı yayınında, Tıp Fakültesi’ndeki yoğunluğu azaltacak adımları açıklayarak, “Tıp Fakültesi’nin hemen karşısında inşaatı devam eden 250 yataklı  kadın ve çocuk hastanesi sorunsuz bir şekilde ilerliyor. Planlamamız 2025  yılında bitmesi ancak en geç 2026’da hizmet verecek. Acil Servis’in hemen üstündeki organ nakil merkezimiz de 2025’de tamamlanıyor. Böylece, 300 ek yatak geliyor. İnşaatların bitimiyle Tıp Fakültesi  rahatlayacak” dedi. Yılmaz, Tıp Fakültesi’ndeki randevuları rahatlatacak yeni bir çalışmayı da ilk kez açıkladı. Rektör Yılmaz, artık Tıp Fakültesi’ndeki randevuların yapay zekayla verileceğini belirtti.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Kanal 16’da yayınlanan Gündem Özel programında gazeteci Mustafa Özdal’ın sorularını yanıtladı. Yılmaz, hasta yığılmalarının yaşandığı Tıp Fakültesi’nin en geç 2 yıl içinde rahatlatılacağını belirtti. Tıp Fakültesi’nin karşısında devam eden kadın ve çocuk hastanesi inşaatıyla ilgili bilgi veren Yılmaz, şöyle devam etti: “Maalesef Bursa, nüfus başına düşen yatak sayısında Türkiye ortalamasının altında. Ancak İl Sağlık Müdürlüğü, ek yatak konusunda çalışmalar yapıyor. Peki biz ne yapıyoruz? Tıp Fakültesi’nin karşısında 250 yataklı kadın ve çocuk hastanesi inşaatı sorunsuz şekilde devam ediyor. Planlamamız 2025  yılında bitmesi ancak en geç 2026’da hizmete açılacak. Acil Servis’in hemen üstündeki organ nakil merkezimiz de 2025’de tamamlanıyor. Böylece, 300  ek yatak geliyor. İnşaatların bitimiyle Tıp Fakültesi  rahatlayacak” diye konuştu. 

TIP FAKÜLTESİ RANDEVULARINA YAPAY ZEKA GELİYOR

Vatandaşa aylar sonra randevu verilen Tıp Fakültesi’nde işlemleri hızlandıracak bir başka adımdan daha söz eden Rektör Yılmaz, başhekimliğin yapay zeka teknolojisini kullanacağını kaydetti. Bilişim teknolojisini kullanarak, tıkanan randevu sistemini iyileştireceklerini sözlerine ekleyen Yılmaz, hem yatak kapasitesini arttırarak hem de yapay zekayı kullanarak, hasta memnuniyetini arttıracaklarını belirtti. 

Haber:Mustafa Özdal

Okullarda ilk ara tatil başladı

Nilüfer’de bir ilk! Gece Kreşi hizmeti başladı

Bursa’nın sanayi vizyonu Malatya’ya ilham oldu

Japon uzmandan Bursa’ya şok tahmin ve Yediselviler’de ezber bozan dönüşüm

Başkan Yılmaz: "Yıldırım için büyük düşünüyor, büyük dönüşüyoruz"

Bursasporlu idarecilere ceza!

Kültürün kalbi Osmangazi’de atıyor

TÜİK: Aylık en yüksek reel getiriyi külçe altın sağladı

Yılın son enflasyon raporu açıklandı

Osmangazi’de silah ticareti operasyonu

Başkan Özdemir sorunları yerinde dinledi

LGS 2026 sınav tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e tepki: “Türkiye böyle bir siyasi üslubu hak etmiyor”

Özgür Özel hakkında re’sen soruşturma başlatıldı

Motorine bu gece zam geliyor

Nilüfer Meclisi’nde ‘Cumhuriyet’ üzerinden sert polemik!

Gölyazı Antik Tiyatrosu yeniden hayat bulacak

Gemlik'te 800 üye AK Parti'ye katıldı

Kestel’de afetlere karşı kesintisiz iletişim için telsiz altyapısı kuruldu

Bursa'da 227 litre sahte içki ele geçirildi

Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Demirtaş açıklaması: “Yargı ne derse uyarız”

Papa’nın Türkiye ziyareti öncesi Vatikan heyeti İznik’te

Bozbey: Kalıcı çözümler üreteceğiz

Bir Babacan masalı: “CHP’ye saldır, iktidara yanaş”

Cezayir’de Bursa rüzgârı esiyor

PFDK'dan Bursaspor’a ceza

Başkan Aydın halkla buluştu

Şüphe üzerine durdurulan araçta 5 bin 526 adet uyuşturucu ecza ele geçirildi

Geleceğin yazarları Osmangazi’de

Yükleniyor