Togg Sedan Amerika’da tanıtıldı; işte önemli değişimler

Amerika’da kapılarını açan CES 2022 kapsamında sahneye çıkarılan Togg Sedan, iki yıl önceki prototipine göre önemli değişimler barındırıyor.

TEKNOLOJİ 6.01.2022 09:19:00 0
Togg Sedan Amerika’da tanıtıldı; işte önemli değişimler

Geçtiğimiz günlerde C SUV üzerinden gelinen son noktayı paylaşan Togg için ürün gamının ikinci modeli konumunda olan C Sedan modeli Las Vegas’ta sahneye çıktı. Markanın, otomobilin ötesine geçerek bir teknoloji üretimi yapabilen oluşum çalışmalarına paralel olarak CES 2022’de sergilemeyi tercih ettiği modelde tasarım olarak hissedilir değişimler karşımıza çıkıyor. Geride bıraktığımız gün sızdırılan patent görsellerini doğrulayan resmi görüntülerde, dijital ön ızgara ilk andan itibaren dikkat çekiyor. Bununla birlikte Mazda RX-8’den de anımsadığımız kapı tasarımı (Suicide) da aracın içerisine davetkar bir adım niteliği taşıyor.

 

-Togg Sedan için öne çıkan teknik özellikler 2019 yılındaki prototiplerde kullanılan altyapılarla birlikte araçların baz versiyonu için 300 kilometrelik menzil verisi paylaşılmıştı. En üst versiyonlarda ise bu değerin 500 kilometreye kilometreye kadar esnediğini görmüştük.

Bugün gerçekleştirilen tanıtımda sahneye çıkan CEO Gürcan Karakaş, bu verilerin devamlılığı mesajını verdi. Hızlı şarj teknolojisi ile 30 dakikada yüzde 80 batarya doluluğuna erişebilecek olması da bu altyapıyı güncel pazardaki rakiplerin gerisinde kalmamasına olanak tanıyor. Modellerin performans nitelikleri ise tek ve çift elektrik motorlu olmak üzere birbirinden ayrışıyor.

Tek motorlu kombinasyonda 200 beygir güç değeri, çift elektrikli motorda ise Aracın kokpit dinamikleri ise geçtiğimiz günlerde gösterimi yapılan C SUV modeliyle paralellik gösteriyor. Ön konsolu baştan başa saran dijital ekranlarlar birlikte konsolun altında konumlandırılan kontrol paneli niteliğindeki dördüncü panel, son teknoloji nimetlerini yansıtıyor. Togg C Sedan modelinde sürüş güvenliği ve otonom özellikler için de önemli çalışmalar yürütülüyor.

Euro NCAO’ten 5 yıldızı hedeflediklerini dile getiren CEO Gürcan Karakaş, ADAS (ileri seviye aktif ve pasif sürüş asistanları) tarafında da üçüncü seviyeyi hedeflediklerini ifade etti. Sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm konusuna gerekli önemi vererek dünya trendlerinden geri kalmadığını gördüğümüz Togg ekibinin buradaki eğilimi de kesinlikle altı çizilmesi gerekenler arasında. Kokpit içerisinde geri dönüştürülmüş plastik malzemelerin kullanılacak olması açıklamalarda dikkatlerimizden kaçmadı.

 

Hala prototip nitelikler taşıyan C Sedan modelinin son kullanıcıya ulaşacak olan seri üretim dinamiklerini önümüzdeki süreçte göreceğiz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küstahlık edenler hesabını hukuk önünde verecekler”

Özdağ’dan teşkilatına net talimat: “Saraçhane’ye katılmayın!”

Bursa'da peş peşe yaşanan depremlerin ardından uzmanlardan ilk açıklama geldi

Yangına karşı hava ve kara seferberliği!

Bursa’da bir deprem daha meydana geldi!

Tüm hayvan pazarları ikinci bir emre kadar kapatıldı!

Osmangazi’de kreş sayısı 7’ye ulaşıyor

Bursa’da 3,9 büyüklüğünde deprem!

Leman dergisinin karikatürüne Bursa’dan tepki yağdı

Bursa’da konkordato zinciri sürüyor: 4 şirket daha konkordato istedi!

İzmir’de ‘yolsuzluk’ operasyonu; Tunç Soyer ve CHP İl Başkanı da gözaltında

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kanser hastalarına müjde: 5 akıllı ilaç geri ödeme kapsamında!

Bursa’da 7 araç birbirine girdi

Leman'ın provokasyonuna tepki çığ gibi büyüdü

Borcunu ödemeyen “Lyon” gibi gider!

Gençler, Graffiti Şenliği ile kente renk kattı

A Parti İl Başkanı Fikret Aslan İsmetiye'de yangına müdahale etti

Mustafa Bozbey: “CHP kişisel çıkarların üzerindedir”

Efkan Ala’dan “Erdoğan görevden ayrılacaktı” iddialarına sert tepki: “Açık bir dezenformasyon ürünüdür”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Risk primimiz düşüyor, TL'ye güven yükseliyor"

Erkan Aydın: “Bu dava anayasa’ya müdahaledir”

CHP kurultayı davası 8 Eylül’e ertelendi: “Mutlak Butlan” gölgesinde kriz derinleşiyor

Kriz, kaos, Kılıçdaroğlu: Yeni senaryonun kodları

Havai fişek ormanı yaktı; düğündekiler tahliye edildi

Bursa’da siyaset, yargı ve iş dünyasını buluşturan nikah!

Bursa'da 50 dönüm buğday ekili tarla yandı

Özgür Özel: Cemevleri ibadethane statüsüne kavuşacak

Yıldırım'da gençliğe yatırım: Spor ve gelecek aynı çatıda

Bilal Erdoğan: "Yaşadığımızın dönemin en büyük hastalığı her şeyin değersizleşmiş olması"

Yükleniyor