TOGG'dan yerli otomobilin bataryası hakkında açıklama

TÜRKİYE'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), yerli otomobilde kullanılacak olan bataryanın avantajlarını, sosyal medya hesabından paylaştı.

TEKNOLOJİ 26.10.2020 12:31:00 0
TOGG

 Paylaşımda, otomobillerin 300 ve 500 kilometre menzile sahip olacağı ve 30 dakikanın altında yüzde 80’e kadar şarj edilebileceği belirtildi.

Türkiye'nin yüksek teknolojili ilk yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın temeli, 18 Temmuz’da Bursa’nın Gemlik ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla atılırken, çalışmalar hızla devam ediyor. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), geçen salı günü Çinli batarya üreticisi Farasis ile anlaştıklarını duyurdu. Anlaşmaya göre, TOGG'un geliştirdiği elektrikli araçlarda kullanılacak lityum-iyon bataryalarını Farasis tedarik edecek. TOGG, sosyal medya hesabından batarya ile ilgili paylaşımda bulundu. Paylaşımda, bataryanın özellikleri ve avantajları anlatıldı.

'30 DAKİKANIN ALTINDA YÜZDE 80’E KADAR ŞARJ EDİLEBİLECEK'

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu'nun Twitter adresinden yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Bataryamız rakiplerimize göre daha uzun menzil avantajı sağlayacak. Lityum-iyon bataryamızda enerji ve güç yoğunluğunu optimize eden NMC (Nikel Manganez Kobalt Oksit) katodu kullanılacak. Farasis’in geliştirdiği NMC 811 kimyası nikel oranı açısından zengindir. Modüllerimizde enerji yoğunluğu yüksek kesecik tipi hücreler kullanılacak. Alüminyum muhafazalı kompakt modüller ile yüksek yapısal dayanım sağlanacak. Otomobillerimiz 300+ ve 500+ kilometre menzile sahip olacak ve 30 dakikanın altında yüzde 80’e kadar şarj edilebilecek. Modüler yapısı sayesinde enerji depolama başta olmak üzere farklı sektörlerdeki birçok uygulamada kullanılabilecek.”

Bozbey’den su tarifesi açıklaması: “Doğru yapmamışız dedik"

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın hastaneye kaldırıldı

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’dan yüzde 30’luk su zammı tepkisi

Bursa’da suya %30 zam

Türkiye şehitlerini uğurluyor

İnegöl’de 7 kişi, ormandan topladıkları mantarlardan zehirlendi

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Ankara'da!

Bahis soruşturmasında Süper Lig ve 1'inci Lig'de forma giyen isimlerin cezaları belli oldu

Yenice mahallesinde otopark sorunu çözülüyor

Bursa şehitlerini yarın uğurlayacak

Nilüfer’de ara tatil Pancar Deposu’nda renklendi

Bakanlık uçak kazasının ardından merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’ya geliyor!

MSB: Şehitlerimizin naaşları bugün Türkiye’ye getirilecek

Osmangazi’de Atatürk sevgisi perdeye yansıdı

Benzine zam yolda

Usta sanatçı Muazzez Abacı doğum gününde vefat etti

İbrahim Burkay:” Ödemelerde hiçbir aksama ve gecikme söz konusu değildir”

Bursalı şehit çocukluk arkadaşıyla aynı gün şehit düştü

Sosyal medyaya yaş sınırı mı geliyor?

CHP'li Yücel: "İddianame, CHP'nin kurumsal kimliğini hedef alan siyasi bir metin"

Osmangazi Belediyespor’dan madalya rekoru

Cumhurbaşkanı Bursa’ya gelecek mi?

Yıldırım Belediyesi'nden 5.867 tapu

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Yürek yakan anlar: Şehidin ailesine haber ulaştı

Bursa’ya şehit ateşi düştü

MSB: TSK'ya ait kargo uçağı düştü

Bursa'nın ruhu notalarda!

İmamoğlu için 828 yıldan 2352 yıla kadar hapis cezası istendi

Yükleniyor