Togg'un Hedefi 5 Farklı Modelde 1 Milyon Araç Üretmek

TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, 2030 yılına kadar 5 farklı modelde 1 milyon araç üretmeyi hedeflediklerini açıkladı.

GÜNDEM 1.03.2024 12:41:00 0
Togg

Katar'da düzenlenen bir resepsiyonda sunum yapan Karakaş, Togg'un alt markaları Trugo ve Trumore ile birlikte akıllı ve bağlantılı otomobiller etrafında oluşturduğu ekosistemi anlattı.

2030 yılına kadar 5 farklı model ve 1 milyon araç üretmeyi hedeflediklerini belirten Karakaş, C segmentindeki ilk akıllı cihaz olan T10X'in pazara sunulmasının ardından gördüğü yoğun ilgi ve talepten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Karakaş, C segmentindeki Sedan ve C-X Coupe modellerini de üretim sırasına alacaklarını ve B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katılmasıyla 5 modelden oluşan ürün gamının tamamlanacağını söyledi.

2023 yılında 18 binden 20 bine çıkan üretim planlamasında 20 bine yakın aracı sorunsuz şekilde teslim ettiklerini belirten Karakaş, 2024 itibariyle Truemore uygulamasından herkesin kurasız çekilişsiz ulaşabileceği bir süreci tamamladıklarını kaydetti.

Karakaş, 2025 yılında öncelikle Türkiye'de satışa sunulacak olan T10F modelinin de 2025 yılının Mart ve Nisan ayında sertifikasyon süreçleri tamamlandıktan sonra pazara sunulacağını söyledi.

İhracat ve Avrupa pazarlarına açılma konusundaki kararlılıklarının altını çizen Karakaş, 2024 sonunda Almanya pazarında satışa başlayacaklarını belirtti.

2024 ve 2025 yıllarında öncelikle Avrupa pazarında yer alacaklarını ve Körfez bölgesi pazarını da ilerleyen senelerde değerlendireceklerini dile getiren Karakaş, "Rekabetimizi göstereceğimiz ve başarımızı ispat edebileceğimiz Avrupa pazarlarına hazırlıklarımız tam, Türkiye’den sonra Avrupa’da büyük bir ilgi ile Togg’u bekliyor." dedi.

TOGG'un kendi markası Trugo ile de batarya üretimini gerçekleştirdiğine işaret eden Karakaş, 81 ilde 550'den fazla hızlı şarj cihazı yerleştirdiklerini ve 2035 yılına kadar tamamen karbon nötr bir şirket olmak istediklerini söyledi.

Karakaş, "Gemlik’te Avrupa’nın en temiz araç üretim tesisine sahibiz. Oldukça iyi ve hızlı gidiyoruz. Ülkemizin gösterdiği ilgi ve dünyanın dikkatle bizi takip etmesi bizi motive ediyor." diye konuştu.

Şampiyon Galatasaray 5.Yıldızın sahibi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 75 milyar metreküp doğalgaz bulduk

Yeşiltaş: Tüm algı operasyonlarına karşı Belediye Başkanımızın yanındayız

Çeşni

Nüfusu 2 binin altına düşen belediyeler köye dönüşecek

Yeşiltaş'tan AK Parti'nin iddialarına yanıt ve gündem değerlendirmesi

Özgür Özel Bursa'ya geliyor

Avrupa Karate Şampiyonası’nda Türk rüzgârı

Türkiye arabulucu oldu, esir takasında anlaşma sağlandı

İş dönüşü evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaralandı

Papa’nın geleceğini açıkladığı İznik’te Hz. İsa döneminden kaldığı iddia edilen mozaik bulundu

TSK'nın 'kahraman köpekleri', 2 yıl boyunca 8 farklı branşta eğitiliyor

İnegölspor’da yeni dönem: Kani Ademoğlu adaylığını açıkladı

Başkan Bozbey Büyükorhan'da

DMM'den "12 yıl ceza 9 ay yatış" iddiasına yalanlama: Asılsız ve manipülatif

Gazeteci İsmail Saymaz'ın ev hapsi cezası kaldırıldı

Meteoroloji'den Bursa için sağanak uyarısı

Bursa’da 19 Mayıs’ta ulaşım ücretsiz

İş makinesinin altında kalan işçi hayatını kaybetti

Özgür Özel: “Barışa giden yol Meclis’ten geçer”

Bursa’da 112'ye gelen ihbarların yüzde 60'ı asılsız

Marmarabirlik’teki değişikliğin nedeni arazi rantı mı?

Aydın: "Soruşturma başlatıldı, sorumlular işten çıkarıldı"

Bursa'da elektrikli bisiklet kazası: 1 ölü, 1 yaralı

İnegöl'de engelsiz kalpler sahada

Bursa Büyükşehir Meclisi’nde tansiyon yükseldi

Meclisteki gerginliğin ardından il başkanları açıklama yaptı

Bursaspor'un şampiyonluk yıl dönümüne özel "Vefa Yolu" etkinliği

Zelenski: Erdoğan’a saygımızdan İstanbul’a heyet gönderdik

7 katlı apartmanın çatısı alev alev yandı

Yükleniyor