Togg'un Hedefi 5 Farklı Modelde 1 Milyon Araç Üretmek

TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, 2030 yılına kadar 5 farklı modelde 1 milyon araç üretmeyi hedeflediklerini açıkladı.

GÜNDEM 1.03.2024 12:41:00 0
Togg

Katar'da düzenlenen bir resepsiyonda sunum yapan Karakaş, Togg'un alt markaları Trugo ve Trumore ile birlikte akıllı ve bağlantılı otomobiller etrafında oluşturduğu ekosistemi anlattı.

2030 yılına kadar 5 farklı model ve 1 milyon araç üretmeyi hedeflediklerini belirten Karakaş, C segmentindeki ilk akıllı cihaz olan T10X'in pazara sunulmasının ardından gördüğü yoğun ilgi ve talepten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Karakaş, C segmentindeki Sedan ve C-X Coupe modellerini de üretim sırasına alacaklarını ve B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katılmasıyla 5 modelden oluşan ürün gamının tamamlanacağını söyledi.

2023 yılında 18 binden 20 bine çıkan üretim planlamasında 20 bine yakın aracı sorunsuz şekilde teslim ettiklerini belirten Karakaş, 2024 itibariyle Truemore uygulamasından herkesin kurasız çekilişsiz ulaşabileceği bir süreci tamamladıklarını kaydetti.

Karakaş, 2025 yılında öncelikle Türkiye'de satışa sunulacak olan T10F modelinin de 2025 yılının Mart ve Nisan ayında sertifikasyon süreçleri tamamlandıktan sonra pazara sunulacağını söyledi.

İhracat ve Avrupa pazarlarına açılma konusundaki kararlılıklarının altını çizen Karakaş, 2024 sonunda Almanya pazarında satışa başlayacaklarını belirtti.

2024 ve 2025 yıllarında öncelikle Avrupa pazarında yer alacaklarını ve Körfez bölgesi pazarını da ilerleyen senelerde değerlendireceklerini dile getiren Karakaş, "Rekabetimizi göstereceğimiz ve başarımızı ispat edebileceğimiz Avrupa pazarlarına hazırlıklarımız tam, Türkiye’den sonra Avrupa’da büyük bir ilgi ile Togg’u bekliyor." dedi.

TOGG'un kendi markası Trugo ile de batarya üretimini gerçekleştirdiğine işaret eden Karakaş, 81 ilde 550'den fazla hızlı şarj cihazı yerleştirdiklerini ve 2035 yılına kadar tamamen karbon nötr bir şirket olmak istediklerini söyledi.

Karakaş, "Gemlik’te Avrupa’nın en temiz araç üretim tesisine sahibiz. Oldukça iyi ve hızlı gidiyoruz. Ülkemizin gösterdiği ilgi ve dünyanın dikkatle bizi takip etmesi bizi motive ediyor." diye konuştu.

İnegöl’de kazada hayatını kaybeden Öykü toprağa verildi

İnegöl’de iftar hazırlığı sırasında çıkan yangın paniğe neden oldu

İran'dan gelen bir füze daha imha edildi

Nilüfer'de 4 kaçak yapı yıkıldı!

Saliha Erdim Yıldırımlılarla buluştu

Boş tencerenin götüremeyeceği iktidar vardır

Putin’den Hamaney’e tebrik

Osmangazi’de gönül sofrası Kiremitçi’de kuruldu

İznik’te evin çatısı küle döndü

Bursa’da milyonluk tefecilik çetesi çökertildi

Bursa’da iftar davetine mehter sürprizi

Büyükşehir'de 8 Mart coşkusu

MSB: F-16’lar KKTC’ye konuşlandırıldı

Kestel’de 8 Mart sürprizi: Başkan Erol’dan kadınlara jest

İnegöl’de gece yarısı gaz alarmı: Apartmanlar tahliye edildi

Petrol fiyatlarında rekor: Brent 119 doları gördü

İBB’ye yönelik ‘Yolsuzluk’ davasında ilk duruşma başlıyor

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde Orta Doğu’daki savaş var

İnegöl’de havaya ateş açtığı anları paylaşan kişi yakalandı!

Bursa'da hissedilen deprem!

İnegöl’de apartmanın çatısı alev alev yandı

Bursa'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

Bursa’da sokak ortasında esnaf kavgası

Bursa'da ters şeride giren otobüs trafiği riske attı!

İnegöl'de el freni çekilmeyen otomobil dehşet saçtı: 1 ölü 2 ağır yaralı

Başkan Özel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Kritik haftada Bursaspor liderliğini pekiştirdi

“Eşitlik ses ister, biz buradayız” Nilüfer’de yankılandı

Bursalılar hafta sonu Ulu Cami’ye akın etti

Bursa’da fabrika bacasında yangın

Yükleniyor

loading