Toplu ulaşımda engel yok

Bursa Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde engelliler ve 65 yaş üstü vatandaşların toplu ulaşımda bir sorun yaşamamaları için 31 Mayıs’ta başlattığı vize muafiyeti uygulamasını 31 Mart’a kadar uzattı.

BURSA HABER 13.01.2021 12:17:00 0
Toplu ulaşımda engel yok

 Böylelikle vizeleri otomatik olarak ücretsiz yapılan engelli, engelli refakatçisi ve 65 yaş üstü vatandaşlar ulaşımdan sorunsuz şekilde yararlanmaya devam edebilecekler.

Korona virüs vakalarının Türkiye’de ilk kez görüldüğü geçtiğimiz yıl Mart ayından bu yana gerek dezenfeksiyon çalışmaları gerekse de vatandaşlardan esnafa kadar süreçten olumsuz etkilenen toplumun tüm kesimlerine yönelik sosyal destek programlarını devreye alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlara yönelik pozitif ayrımcılık çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Engelli ve engelli refakatçisi vatandaşlar, toplu ulaşım kartlarının vize işlemleri için gerekli doktor raporlarını pandemi yüzünden hastanelerden almakta güçlük çekerken, Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl 31 Mayıs’ta söz konusu vatandaşlar için vize muafiyeti getirmişti. Başlangıçta 30 Haziran’a kadar sürece olan uygulama, pandeminin etkilerini sürdürmesi nedeniyle önce Ocak ayına kadar, şimdi de 31 Mart’a kadar uzatıldı. Aynı uygulamadan sokağa çıkmalarında saat sınırlaması bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar da yararlanıyor.

Burulaş, toplamda 74 bin engelli ve engelli refakatçisi ile 210 bin 65 yaş üstü vatandaşın vizelerini ücretsiz olarak 31 Mart’a kadar yeniledi. Böylelikle rapor almakta güçlük çeken engelli vatandaşlar ile 65 yaş üstü vatandaşların toplu ulaşımdan rahatlıkla yararlanmalarına imkan sağlandı.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bilim Şenliği İnegöl’de kapılarını açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bursa'ya 13 bin sosyal konut yapılacak"

Yenişehir’e 12 bin kişilik tarım üssü geliyor

Yeni RTÜK Başkanı Mehmet Daniş oldu

CHP’de kim kazandı, kim kaybetti

Marsifed'den "Cumhuriyete değer katanlar" ödülü

Turizm sektörü 2050 Bursa vizyonu için buluştu

Osmangazi’de tarihi koruyan yıkım

Bursa’da konforlu ulaşım için asfalt mesaisi

CHP'nin kurultay davasına ret kararı!

Başkan Erkan Aydın’dan 1,5 yılda 35 mahalle buluşması

Ufuk Ocak kaybetmedi Bursa kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda döndü: Körfez turu sonrası 15 milyar dolarlık ticaret hedefi

Karacabey’de eş zamanlı uyuşturucu baskını

İmamoğlu ve Yanardağ’a casusluk soruşturması: Yanardağ gözaltında

Yıldırım’da kültür sanat sezonu başlıyor

İnegöl’ün ilk Kentsel Dönüşüm Projesinde 7 etaplık süreç başladı

Bursa Büyükşehir’den 800 milyon liralık filo yatırımı

1 saatlik emeğin karşılığı 100 gram et

Özgür Özel'den Lütfi Savaş'a tepki: "Beni çok az tanımış, yakından tanıtacağım kendisine"

Gıda sektöründe Bursa rüzgarı

Gazze 61 milyon ton enkazla kaplandı

Merkez Bankası faizi düşürdü

346 yıllık ulu çınar yeniden hayat buluyor

BUÜ’de “Akıllı Kampüs” dönemi başladı

Osmangazi Kitap Fuarı kapılarını açıyor

Yapay zekânın kalbi BUÜ’de attı

AK Parti Osmangazi’den muhtarlarla birlik ve beraberlik buluşması

Bursa, sağlık turizminin küresel üssü oluyor: Uluslararası zirveye geri sayım başladı

TÜBİTAK Bursa Bilim Şenliği İnegöl’de başlıyor

Yükleniyor