Trabzon'da çağrılar karşılık buldu, kutlamalarda silah kutlanılmadı

Trabzonspor'un şampiyonluğunu ilan ettiği cumartesi gecesi başlayıp, sabaha kadar süren kutlamalarda sadece bir kez havaya ateş açıldı.

SPOR 2.05.2022 16:04:00 0
Trabzon

Türkiye'de silahlı kutlama alışkanlığı sayısız insanı hayattan kopardı.

Eğlencelerin silahlı magandalar tarafından kana bulandığı birçok olayda evlere ateş düştü.

O trajik olaylardan biri de Trabzon'da yaşandı.

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde geçen yıl 11 Ağustos'ta İstanbul'dan dedesini ziyaret için gelen Emir Yuşa Atıcı (15), aile üyelerinin fındık topladığı bahçede aniden düştü.

Başından yaralandığı görülen Yuşa, ambulansla Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kaldırdı. Emir Yuşa Atıcı'nın sağ kulağının arkasından yorgun merminin girip, omuriliğine saplandığı belirlendi. Ameliyata alınan Emir Yuşa Atıcı, kurtarılamadı.

Emir'in babasının mücadelesi

Emir Yuşa Atıcı'nın babası Mustafa Atıcı ise silahlı sevinç gösterileri ile mücadele etmek için harekete geçti. İlk olarak Süper Lig'de şampiyonluk yolunda ilerleyen Trabzonspor'un taraftar gruplarıyla görüşen baba Atıcı, zafer kutlamalarında ateşli silah kullanılmamasını istedi.

Daha sonra İçişleri Bakanlığı ve Valilik öncülüğünde tüm kurum ve kuruluşlar ile taraftar derneklerinin de destek verdiği kampanyayla kentteki reklam panoları, 'Mutluluğa kurşun sıkmayın' sloganları ile donatıldı; bina ve caddeler de afiş ve bayraklarla süslendi.

Çağrılar karşılık buldu

Trabzonspor da seyircisi önünde Fraport TAV Antalyaspor'dan 1 puan almasıyla ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Maç ve şampiyonluk kutlamaları için şehre gelenlerle nüfusu 2,5 milyona yaklaşan Trabzon'un meydan, cadde ve sokakları da karnaval alanına döndü.

Yalnızca 1 kez havaya ateş açıldı

Cumartesi gecesi başlayıp, sabahın ilk ışıklarına kadar süren kutlamalarda; 'Mutluluğa kurşun sıkmayın' sloganıyla yapılan çağrılar ile 3 bin personelle alınan üst düzey güvenlik tedbirleri sonuç verdi. Kentte sadece bir kez havaya ateş açıldı, bunun dışında herhangi bir silahlı olay yaşanmadı.

Kampanya 81 ilde sürecek

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, 'Mutluluğa Kurşun Sıkma' kampanyasının ülke genelinde süreceğini duyurdu.

Açıklamada, "Spor müsabakaları, askere gönderme, düğün, nişan gibi kutlamalarda, silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması gerektiğini belirten 'Mutluluğa Kurşun Sıkma' yazılı afişler ile vatandaşlar bilgilendirilecek" denildi.

DHA'nın haberine göre Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nce yapılan paylaşımda da "Şampiyonluk kutlamalarında mutluluğa kurşun sıkılmaması bizleri ziyadesiyle mutlu etti" ifadeleri kullanıldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye küresel bir güce dönüşüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kalitesi tescillendi

Unutulmaya yüz tutmuş miras Osmangazi’de yaşıyor

Bursa’da 750 kilogram kaçak tütün ele geçirildi

İnegöl’e yeni dönemin konut hamlesi geliyor: 4.000 yeni konut hayata geçiyor

BTSO’dan yapay zekâ hamlesi

‘Alev savaşçıları’, termal kameralı ısı tespit dronu ile gökyüzünden hayat kurtarıyor

Türkiye'nin en uzun ve kilolu bebeği İnegöl'de doğdu: 6kilo!

Bursa’da zincirleme kaza

Bursa’ya kuvvetli yağış uyarısı: Meteoroloji “sarı” kodla uyardı

Bilim Şenliği İnegöl’de kapılarını açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bursa'ya 13 bin sosyal konut yapılacak"

Yenişehir’e 12 bin kişilik tarım üssü geliyor

Yeni RTÜK Başkanı Mehmet Daniş oldu

CHP’de kim kazandı, kim kaybetti

Marsifed'den "Cumhuriyete değer katanlar" ödülü

Turizm sektörü 2050 Bursa vizyonu için buluştu

Osmangazi’de tarihi koruyan yıkım

Bursa’da konforlu ulaşım için asfalt mesaisi

CHP'nin kurultay davasına ret kararı!

Başkan Erkan Aydın’dan 1,5 yılda 35 mahalle buluşması

Ufuk Ocak kaybetmedi Bursa kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda döndü: Körfez turu sonrası 15 milyar dolarlık ticaret hedefi

Karacabey’de eş zamanlı uyuşturucu baskını

İmamoğlu ve Yanardağ’a casusluk soruşturması: Yanardağ gözaltında

Yıldırım’da kültür sanat sezonu başlıyor

İnegöl’ün ilk Kentsel Dönüşüm Projesinde 7 etaplık süreç başladı

Bursa Büyükşehir’den 800 milyon liralık filo yatırımı

1 saatlik emeğin karşılığı 100 gram et

Özgür Özel'den Lütfi Savaş'a tepki: "Beni çok az tanımış, yakından tanıtacağım kendisine"

Yükleniyor