Trafik cezaları geçen seneye göre arttı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı verilerine göre 2020 yılının ilk iki ayında 61 bin trafik kazası oldu. Kazaların yaşandığı şehirlerde İstanbul, Ankara, İzmir sıralaması değişmezken trafik kazalarına neden olan sürücü kusurlarında araç hızını yol

YAŞAM 18.03.2020 12:10:42 0
Trafik cezaları geçen seneye göre arttı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı verilerine göre 2020 yılının ilk iki ayında toplam 61.482 trafik kazası oldu. Geçen sene de bu sayı neredeyse aynıydı (61.320). Kazaların oluşma türlerine bakıldığında ise yandan çarpma ilk sırada geliyor. Ardından yayaya çarpma, yoldan çıkma ve arkadan çarpma geliyor. Trafik kazalarına neden olan sürücü kusurlarında araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, her iki dönemde de ilk sırada. Benzer şekilde Kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak ikinci sırada yer alırken 2020 yılında bu hatanın daha çok yapıldığı görülüyor. Trafik kazalarına karışan araçlarda sıralama değişmiyor. Otomobil ilk sırada, ardından kamyonet ve motosiklet geliyor. Ancak kazaya karışan motosiklet sayısında bir artış görülüyor. Trafik kazalarının en çok olduğu şehirlerde ise sıralama değişmedi. İlk sırada İstanbul, ardından Ankara ve İzmir geliyor.

 

Geçen seneye göre daha çok ceza uygulandı

 

Uygulanan trafik kazalarına bakıldığında ise 2019’un ilk iki ayı ile 2020’nin ilk iki ayı arasında dikkat çeken bir artış gözlemleniyor. 2019’un ilk iki ayında araç plakasına uygulanan cezalar 1,5 milyon iken 2020 yılının ilk iki ayında iki milyondan fazla ceza uygulanmış. Sürücülere uygulanan cezalar 430 binden 610 bine çıkarken, yayalara uygulanan cezalar 611’den 1.414’e çıktı. Uygulanan cezalar artınca toplam para miktarı da arttı. 2019’un ilk iki ayında da toplam 638 milyon TL ceza yazılırken 2020’nin ilk iki ayında 1 milyar TL’lik ceza yazıldı. Araç plakalarına yazılan toplam ceza 422 milyondan 726 milyona, sürücülere yazılan ceza 215 milyondan 360 milyon TL’ye çıktı.

 

Kaskoda artış var

 

Türkiye Sigorta Birliği verilerine göre ise yapılan kaskolarda çok büyük bir değişim olmadı.

2019 Ocak ayı ve 2020 Ocak ayı karşılaştırıldığında yapılan kasko sayısının 525 binden 575 bine çıktığı görülüyor. 

İnegölspor otobüsüne kavuştu

Bursa'da borçlar sıfırlandı!

Bursalı sporcu Türkiye ikincisi!

AK Parti'den 19 maddeli yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe büyük zam!

Nilüfer’de Medeni Kanun’un 100. yılı konuşuldu

İran’da geçici Liderlik Konseyi göreve başladı

Bursa’da 24 yıl hapis cezalı şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz’dan Soydaşlara ziyaret

Hamaney'in suikastine giden ve aylar süren istihbarat takibinin ayrıntıları

Bursa’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 26 yabancı uyruklu yakalandı

Kestel'de miniklerin Ramazan sevinci

İran: Nükleer tesisimize saldırı oldu

İran Kızılayı, ABD ve İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı

Kuveyt: ABD'ye ait birkaç savaş uçağı düştü

Hasan Âli Yücel Osmangazi’de anıldı

Bursa’da bahis operasyonu

Cevdet Yılmaz: Ekonomimiz şoklara karşı dayanıklı

Türkiye ekonomisi 2025’te %3,6 büyüdü

Ramazan bereketi Yıldırım'da paylaşıldı

İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad hayatını kaybetti

Bursa’da aranan 2 şahıs yakalandı

Hamaney'in yerine gelecek isim belli oldu

Başkan Bozbey Mustafakemalpaşa’da iftarda vatandaşla buluştu

Toprak Razgatlıoğlu MotoGP tarihine geçti

Trump’tan İran açıklaması: Saldırılar beklenenden sınırlı

Gram altın 8 bin TL’yi aştı, ons zirveye koştu

Erdoğan ile Trump arasında telefon diplomasisi

İran lideri Hamaney saldırıda hayatını kaybetti

Timsah 3 puanı 6 golle aldı!

Türkiye’den İran gerilimine arabuluculuk mesajı

Yükleniyor