Trafik kazalarında can kaybı artıyor! 1 milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün raporuna göre trafik kazaları hala "acil bir küresel sorun". Her yıl 1 milyondan fazla kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor ve 17,8 milyon kişi yaralanıyor.

YAŞAM 6.05.2024 11:31:00 0
Trafik kazalarında can kaybı artıyor! 1 milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor

Her yıl dünya genelinde 1 milyonu aşkın kişi trafik kazalarında hayatını kaybederken, 17,8 milyon kişi de yaralanıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 2023 raporuna göre, trafik kazalarının neden olduğu can kayıplarının azaltılması için yapılan çabalara rağmen, bu sorun hala acil bir küresel sorun olarak devam ediyor. Özellikle 5-29 yaş aralığındaki bireyler, trafik kazalarının en önemli kurbanları arasında yer alıyor.

Birleşmiş Milletler tarafından her yıl mayıs ayında kutlanan Kara Yolları Güvenliği ve Trafik Haftası, yol güvenliğini artırmak ve kazaları önlemek için farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Bu hafta boyunca trafik kazalarında hayatını kaybedenler ve yaralananlar anılırken, kazaların azaltılması için çözümler aranıyor.

Trafik kazaları her yıl ciddi maddi kayıplara neden olurken, çoğu ülkenin gayrisafi yurt içi hasılasının yüzde 3'üne kadar mal olabiliyor. Bu durum, trafik kazalarının sadece bireyler için değil, aynı zamanda ekonomik olarak da büyük bir yük oluşturduğunu gösteriyor.

Trafik kazalarını önlemek için farkındalık kampanyaları yetersiz kalıyor. Alkollü araç kullanımı veya hız sınırını aşmanın tehlikelerine dikkat çeken bu kampanyalar, genellikle kişilerin davranışlarını değiştirmede etkisiz kalıyor. Bunun yerine, polis kontrolü ve cezai işlemlerin daha etkili olduğu belirtiliyor. Hız kameraları da yol güvenliğini sağlamak için önemli bir araç olarak görülüyor ve sürücülerin davranışlarını etkilemede büyük bir rol oynuyor.

Her gün binlerce kişinin hayatını kaybettiği trafik kazaları, aslında önlenebilir bir sorun olarak görülüyor. Bu nedenle, küresel düzeyde daha etkili politikaların geliştirilmesi ve uygulanması gerekiyor.

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Bozbey: "Baba ocağındayız, evimizdeyiz!"

AFAD gönüllü sayısı 1,6 milyonu geçti

“Osmangazi95” projesiyle sağlıklı nesiller yetişiyor

11.Akçalar-Fadıllı İncir Festivali’nde lezzet şöleni

“Fütursuz Denemeler” sergisi Nilüfer’de

Bursalı tekstilciler, Suudi Arabistan pazarında yeni iş birliklerinin kapısını araladı

CHP kurultay davası ertelendi

Bursaspor tekrar zirvede

CHP kurultay iptal davası başladı

Özgür Özel:“Dört başı mamur bir kuşatmayla karşı karşıyayız”

İnegöl Belediyesi kış spor okullarında kayıtlar devam ediyor

Yenişehir’de kaldırım işgallerine karşı denetim

Final heyecanı Osmangazi Meydanı’nda yaşanacak

Genç Bakış Buluşmaları yeniden başladı

Başkan Aydın çocukları Bursaspor maçına götürdü

Gençlik Bursa’da buluştu

"Katli vaciptir!"

Yükleniyor