Trafik kazalarında can kaybı artıyor! 1 milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün raporuna göre trafik kazaları hala "acil bir küresel sorun". Her yıl 1 milyondan fazla kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor ve 17,8 milyon kişi yaralanıyor.

YAŞAM 6.05.2024 11:31:00 0
Trafik kazalarında can kaybı artıyor! 1 milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor

Her yıl dünya genelinde 1 milyonu aşkın kişi trafik kazalarında hayatını kaybederken, 17,8 milyon kişi de yaralanıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 2023 raporuna göre, trafik kazalarının neden olduğu can kayıplarının azaltılması için yapılan çabalara rağmen, bu sorun hala acil bir küresel sorun olarak devam ediyor. Özellikle 5-29 yaş aralığındaki bireyler, trafik kazalarının en önemli kurbanları arasında yer alıyor.

Birleşmiş Milletler tarafından her yıl mayıs ayında kutlanan Kara Yolları Güvenliği ve Trafik Haftası, yol güvenliğini artırmak ve kazaları önlemek için farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Bu hafta boyunca trafik kazalarında hayatını kaybedenler ve yaralananlar anılırken, kazaların azaltılması için çözümler aranıyor.

Trafik kazaları her yıl ciddi maddi kayıplara neden olurken, çoğu ülkenin gayrisafi yurt içi hasılasının yüzde 3'üne kadar mal olabiliyor. Bu durum, trafik kazalarının sadece bireyler için değil, aynı zamanda ekonomik olarak da büyük bir yük oluşturduğunu gösteriyor.

Trafik kazalarını önlemek için farkındalık kampanyaları yetersiz kalıyor. Alkollü araç kullanımı veya hız sınırını aşmanın tehlikelerine dikkat çeken bu kampanyalar, genellikle kişilerin davranışlarını değiştirmede etkisiz kalıyor. Bunun yerine, polis kontrolü ve cezai işlemlerin daha etkili olduğu belirtiliyor. Hız kameraları da yol güvenliğini sağlamak için önemli bir araç olarak görülüyor ve sürücülerin davranışlarını etkilemede büyük bir rol oynuyor.

Her gün binlerce kişinin hayatını kaybettiği trafik kazaları, aslında önlenebilir bir sorun olarak görülüyor. Bu nedenle, küresel düzeyde daha etkili politikaların geliştirilmesi ve uygulanması gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Boğazova yaylası için tarihi fırsat

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Bakan Güler, Özbek mevkidaşı Korgeneral Halmuhamedov ile bir araya geldi

700. yılın ilk spor coşkusu Osmangazi’de başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerinden biri yaptık

Bursa’da 55 gram kokain ele geçirildi; 3 kişi gözaltına alındı

Otomobil, dere yatağına uçtu: 1 ölü, 3 ağır yaralı

İnegöl’de Türk Sanat Müziği ziyafeti

Fetih söyleşileri Yıldırım'da

Putin’e Gazze Barış Kurulu daveti

Muş'ta kar kalınlığı 60 santimetre: 350 köy yolu kapandı

İspanya'da tren kazası: 39 kişi hayatını kaybetti

Kestel’de karne hediyesi: Alaçam Kar Festivali

Bursa’da uyuşturucu ticareti yapmaktan aranan 3 hükümlü yakalandı

Pınar Erbaş işten çıkarılmasına sessiz kalmadı

Bursa'da direksiyon dersinde talihsiz kaza anı kamerada

‘Kız meselesi’ nedeniyle kuzenini yaraladı

Atlas Çağlayan’ın annesini tehdit eden 4 kişi gözaltına alındı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor: Suriye ve Gazze başlıkları öne çıkıyor

Şoförler Ahmet Çakır ile yola devam dedi

Esenboğa’ya yeni pist: Kapasite 30 milyona çıkıyor

Mia Haber yayın ağını genişletiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumu saldırı altında

Trump’a suikast girişiminde bulunmuştu: Ömür boyu hapis talep edildi

Donald Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze daveti

Bursa’da yol kavgası kamerada: Önce bıçakladı, sonra 112’yi aradı

Her söz hakaret değil: İşte o liste...

Yıldırım'da tapu seferberliği

Kendini kitleyerek iş yerini ateşe verdi dumandan etkilenerek bayıldı

Yükleniyor